Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

Orbán célja a magyar gazdaság tönkretétele

2019. május 14. - KMartin01

orban_meszaros_lorinc-1024x576.jpg

Akik még nem ébredtek rá arra, hogy a saját magát hazafinak beállító Orbán a kollaboránsaival együtt Magyarország és a magyar nép ellen tevékenykedik, azokat az állampártnak az elmúlt években a piacok újraosztására irányuló tevékenységei talán már meggyőzhettek, legyen szó a trafikok kollaboránsoknak való szétosztásáról vagy épp a nemzeti földvagyon kiárusításáról.


Azonban Orbán és kollaboránsai korruptsága és hataloméhsége nem ismer határokat, lévén Magyarország Kínának való kiszolgáltatásával Orbán a magyar termékek tönkretételére és a magyar vállalkozások csődbe juttatására játszmázik.

k_epa20170513028_focuspoint_926x504.jpg
Ugyanis az Orbán által aláírt és kínai kölcsönből megvalósuló Belgrád és Budapest közötti vasúti fejlesztés nem Magyarország logisztikai szerepének a növekedésére szolgál, hanem annak lehetővé tételére, hogy az állampárt által közvetlenül felügyelt korrupt magyar közigazgatás segítségével különböző jogi kiskapukon és trükkök százain keresztül az Európai Unió kereskedelmi szabályai kijátszhatók legyenek, olcsó és silány minőségű kínai termékekkel elárasztva Európát.

A már jelenleg is súlyos gazdasági válságban lévő Kína számára kulcsfontosságú az exportjának a bármi áron való növelése, ide értve a jüan további drasztikus leértékelését és a korrupt közigazgatásokon keresztül a környezetvédelmi és más szabályozásokat be nem tartó vállalkozásai által előállított termékeknek a dömpingjét is.

Illúziókat pedig nem érdemes ez ügyben sem táplálni, mert ahogy Orbán a hazája energiabiztonságát is átjátszotta egy ellenérdekelt hatalomnak, ugyan úgy a hazája termelő- és feldolgozóiparát is ki fogja szolgáltatni egy másik ellenérdekelt hatalomnak. Ez pedig az elismert és népszerű magyar termékek végét is jelenti, mert a forráshiányos és nemsokára folyamatosan a csőd szélén táncoló magyar vállalkozások a kínai dömpinggel legfeljebb a termékeik silánnyá züllesztésével tudnak majd versenyezni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://optimum.blog.hu/api/trackback/id/tr2014826170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 18:18:25

Hihetetlen..

Az ember azt hinné, hogy a bérrettegő szeánsz már olyan régóta kötelező eleme a ballib károgásnak, hogy némi kritikátlan faszságoktól jóval többet tudnak nyújtani.

De nem.
Learja ötször, hogy kollaboráns, meg korrupt, és hataloméhes, oszt kalap.

Ezek a Gyurcsány seggnyalók semmit nem fejlődnek az évek során... :DDD

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.15. 18:43:20

@Minden ballib bérretteg: Ellenérvre nem futja? Meg kell várnod amíg Habony kieszel valamit?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.15. 18:43:59

Ezek az Orbán seggnyalók semmit nem fejlődnek az évek során... :DDD

midnight coder 2019.05.15. 18:44:22

Elõször is, a kicsi kínai termékek nagy része kicsit sem silány. Illetve, van ilyen is és olyan is, attól függ, mennyit szánsz a dologra. Másrészt, viszonylag kevés olyan dolgot gyártanak amit mi is. Harmadrészt, teccettek volna akkor sírni, amikor a derék liberósbolsevik európai politikusok úgy gondolták úgy 30 évvel ezelõtt, hogy okos dolog engedni az európai cégeket kínába települni. Ma már ez a vonat elment, a legtöbb európai áru alkatrészei is kínából jönnek. Nem beszélve arról, amikor az európai áru azért az, mert itt teszik rá a márkajelet. Bár ma már a kicsi kínaiak azt is ráteszik, ha így rendeled.

Az most más kérdés, hogy Trump bácsi kereskedelmi háborút hirdetett a kicsi kínaiak ellen, amive amúgy szintén jócskán elkésett. Ezt akkor kellett volna, amikor még a hadseregükön kívül volt más versenyképes szektoruk is. Persze, a derék liberósbolsevik polgár eléggé nagy dilemmában van most: egyrészt by default ők az amcsik seggében vannak, ergo amit az amcsik csinálnak az mindig jó és igazságos. Másrészt viszont, az amcsik élén az a Trump áll, akit az ottani hitsorsosaikkal együtt szívből utálnak.

7macska8 2019.05.15. 19:14:02

Orbán olyan tempóban rombolja a magyar gazdaságot ,hogy már megint 5%-ot növekedett. Ezt csinálja utána valaki.

poster1 2019.05.15. 19:46:19

@7macska8: A GDP növekedett.. amiben a legtöbbet lehet hazudni.
„A GDP mindent mér, csak éppen azt nem, amiért érdemes élni”.
Ugyanúgy beleszámít a GDP-be az, ha valaki ellop egy autót, majd eladja, ha épít egy környezetszennyező vegyi üzemet, ami szivárogni kezd, aztán feltakarítja a szennyezést.

katamara 2019.05.15. 19:48:23

@Minden ballib bérretteg: Mi van orsós seggnyaló fáj az igazság ? Esetleg annyira lebutítottak már az agymosással hogy nem ismered fel az igazságot ? Szerencsétlen fidesznyik birka.

Rotoxis 2019.05.15. 19:55:13

A paranoia komoly betegség. Orvoshoz kell fordulni vele.

katamara 2019.05.15. 19:55:52

@7macska8: Kiváncsi lennék a német autógyárak és a az EU pénze nélkül hol tartanánk. A bolondokat félre lehet vezetni, de ebben az országban azért vannak normális emberek is akik átlátják ezt a sok aljasságot. A magánnyugdíjak elrablása, a trafikmutyi a föld haveroknak sőt azok ismerőseinek a szétosztása az EU támogatás miatt. Csak ti megvezetett birkák vagytok oda egy hazaáruló gonosz dagadt törpéért.

Kánikula 2019.05.15. 20:02:57

Nem tudom TRUMP mester alapítana-e kínai hitelből szállítócéget, hogy gyorsabban jusson a kínai termék észak amerikába? Miközben a saját cégétől lízingelné a hajókat..

7macska8 2019.05.15. 20:11:51

@poster1: @katamara: .A baloldalnak ugyanezek voltak a lehetőségei mint Orbánnak - emlékszünk mennyit profitált az ország a tevékenységükből,kis híján bedőlt minden.Ám legyek én birka, de akkor te
ökör vagy méghozzá címeres ökör.

2019.05.15. 20:34:31

jó cikk, kár hogy orbán nem írt alá semmilyen budapest és belgrád közötti vasúti fejlesztést !

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.15. 20:49:18

@Kánikula: "Nem tudom TRUMP mester alapítana-e kínai hitelből szállítócéget, hogy gyorsabban jusson a kínai termék észak amerikába? " - Az alapítás után néhány órán belül golyó lenne a fejében.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.15. 20:52:53

@h.kovacs: Minek hazudsz köcsög? "Még a héten aláírhatják a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal felújításáról szóló építési szerződéseket. Orbán Viktor csütörtökön Kínába utazik - ezt a sajtófőnöke jelentette be"

rtl.hu/rtlklub/hirek/tobb-szazmilliardba-kerul-majd-a-budapest-belgrad-vasutvonal-felujitasa

Brix 2019.05.15. 21:07:47

Pontosabban: a magyar emberek tönkretètele, hiszen közvetve, majd a mi adónkból fizetik vissza a min. 75O milliárd forintos, soha meg nem tèrülő , öncèlú beruházást, amely egy jelentős rèsze már biztosan Mészáros Lőrinc családjáè lesz...Tolvaj banda!

7macska8 2019.05.15. 21:18:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az egész világ ment kunyerálni az IMF-hez vagy csak a gyurcsány?
A jó édes kurva anyádat, aki a világra szart te buzi.

Brix 2019.05.15. 21:35:43

@7macska8: Nem voltak ugyanazok a lehetősègei, hiszen a válság előtt összesen jött kb 11-12 milliárd euró nettó EU forrás, mióta Orbánèk vannak, majdnem 50 milliárd euró, èves szinten kb GNI 4-5%- a...Mások voltak a nemzetközi kamatviszonyok is , hiszen akkor 4-5 % volt ( 2006-2007) FED funds rate ès jóval nagyobb a nemzetközi infláció. A világválság hatásai szinten ismertek Pl a balti államokban 14-15% GDP- - csökkenés volt...Az elmúlt 4 èvben viszont egy sokkal kedvezőbb nemzetközi konjunktúrát láttunk : " 0%" ECB kamatok, ès alacsony infláció, így az egèsz közèp- európai régió prosperáló....Ezen belül a "mi titkunk " az extrèm gyenge forint. A gyenge forint nagyobb forintban mèrt GDP- t , nagyobb inflációt ( 2018, EU 3- hely..) ès nagyobb kifizethető bèreket eredmènyez , ( ès olcsóbb munkaerőt az euró elszámolású multiknak.) Ez van a szèp számok mögött, de a jövőbeli nagy termelő beruházások 80%-a 4- 5 nagy multihoz köthető - gyenge lábakon állunk, ha a nèmet autóipar megroppan..( amire vannak jelek...) A fő kèrdès szerintem az, hogy sok ember alig rèszesül a kèrèszèletűnek tűnő fejlődès eredményeiből ès az infláció is kezd elszabadulni....A főbb élelmiszerek pèkárú, tej, zöldségek 9 %- tól felfelè drágultak, a lakások , a lakbèr 20-30- al èves szinten.... Persze ,az a politika- közeli vállalkozó rèteg k. Jól jár , mert 10 èv alatt kb. 1000 milliárd al gazdagította a vagyonát a többsèg - a az egèszsègügyi szakdolgozók- még csak várja a beígért bèremelèseket....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.15. 21:38:20

@7macska8: Te büdös köcsög! Egy csomó más ország is felvette az IMF hitelt . Kár volt hogy apád miután lerejszolta a gumicsizmáját, picsán rúgta anyádat.

magyarparaszt 2019.05.15. 21:56:27

@Minden ballib bérretteg: A kurva anyádat, te hazug, ruszkibérenc hazaáruló.

dare 2019.05.15. 22:01:20

@7macska8: Pénzből lehet pénzt csinálni, ezt azért ne felejtsük el.
Hiába van jobbnál jobb világmegváltó termék vagy szolgáltatás ötlete bárkinek is a fejében, csak akkor tudja azt a gyakorlatban is érvényesíteni, ha kap hozzá elegendő pénzt.
Ezért van az, hogy nem Mészáros Lőrinc a legokosabb közöttünk, és nem Tiborcz István a legjobb lobbista vállalkozó, hanem inkább az a lényeg, hogy jobb lehetőségeket kaptak a piacon a vagyonosodáshoz.
Ismerős: " csak az első millió dolláromról ne kérdezzenek"
Pénzből lehet pénzt csinálni, és a Fidesz kormány tényleg nagyon sok pénzzel gazdálkodik.
Az lenne inkább az érdekes, ha ennyi pénzből deficites lenne a gazdaság.
Itt a hangsúly nem azon van, hogy most növekszünk, hanem inkább azon, hogy tartható-e ez a növekedés hosszabb távon is.
Őszinte leszek, vannak kétségeim.

törppicur 2019.05.15. 22:10:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: VAN különbség a nem írt alá és a jövó héten talán aláír között

kvadrillio 2019.05.15. 22:14:43

ANEMNEM.......Trump bácsi asszonta, Orbán megvédi magyarországot !!!!!:)

törppicur 2019.05.15. 22:19:10

@Brix: a GDP nem csak forintban nőtt, szerintem az EU jelentésekben nem az szerepel
a forint gyengesége relatív, 2008-2009-ben is 300 felett járt, azóta 10 év telt el
szerinted amikor 10-15 %-os volt az infláció és 2% a +GDP, komoly komjunktúra környezetben, az mivel magyarázható? És ha még jelentős hitellel is súlysobítjuk?

nemecsekerno_007 2019.05.15. 22:29:46

A rémlátás állampolgári jog. Meglátjuk mi lesz ebből, akár jól is kijöhetünk belőle.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.15. 22:36:13

@törppicur: Ezek a szigorú számok.

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
Eximbank adóssága 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró

nemecsekerno_007 2019.05.15. 22:44:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Már elmondtuk ezerszer, GDP arányos államadóssággal számojjá mint a nagyfiúk...

törppicur 2019.05.15. 23:02:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ez hogyan kapcsolodik az aláir nem ir alá esethez?

Stefan_Schneider 2019.05.15. 23:03:58

Mondjuk a világon mindenhol nő a dzsídípí kivéve észak Koreát és Venezuelát szóval annyira azért nem kellene hanyattesni csútitól. És nem, a passzát szelet se ő fingja

törppicur 2019.05.15. 23:04:53

@nemecsekerno_007: ezt tudta egyszer megszerkeszteni és akárhányszor sikerül a copy/paste
ne akard tuvábbi gondolkodásra sarkallni. Én egyszerú igeidővel és feltételes móddal próbálkoztam nála, számok nélkül. Kár volt

Narancsos kommunizmus 2019.05.15. 23:06:30

Orbán hazaáruló az ostoba híveivel együtt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.05.15. 23:34:56

Ez egy túlzó, paranoiás poszt volt. Orbánnak konkrétan nem célja a magyar gazdaság tönkretétele, ettől függetlenül sokat árt neki, és ez a vasútvonal is sokat árt neki, elsősorban, mert drága. De Orbán célja ennél sokkal egyszerűbb: Mészáros Lölő ellopott 700 milliárdot. Ennyi volt a célja.

Ahogy fentebb mondták, ma már a kínai termékek egyáltalán nem rosszak, a kínai mobilok, robotporszívók, mindenféle más kütyük felveszik a versenyt a nyugatiakkal, japánokkal és dél-koreaiakkal.

Nem ez a baj. A baj az, hogy nekünk a vasútból olyan nagy hasznunk sincs, tehát viszonylag hülyeség, és és Mészáros lopja el az egészet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.05.15. 23:37:42

@7macska8: "Az egész világ ment kunyerálni az IMF-hez vagy csak a gyurcsány? "

Sokan mentek. Ezt beszoptad, Fideszbuzi!

alex4 2019.05.16. 00:28:36

Csak egy adalék:
A futsalminiszter 2016 decemberében azt nyilatkozta a belgrádi Politika c. lapnak, hogy az ominózus
vasútvonal 2018 végére elkészül...

Világít a torony 2019.05.16. 01:00:01

@midnight coder: "a derék liberósbolsevik európai politikusok úgy gondolták úgy 30 évvel ezelõtt, hogy okos dolog engedni az európai cégeket kínába települni. "
Megosztod a nyilvánossággal, hogy mit gondolsz magadról ilyenkor, mikor ekkora orbitális faßságokat firkázol?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.16. 05:59:11

Ellenkezőleg, Nagyon fontos a jó viszony a világ 20 év múlva megjelenő első hatalmával, Kínával.

Plusz ez csökkenti az ország euroatlantista rabságát is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.16. 06:01:52

@7macska8:

1. Nem igaz, Zorbán meghamisította az adatokat.
2. Nem számít, mert Mészáros lopja a GDP-t.
3. A növekedés oka az EU.
4. Túlságos a növekedés, nem fenntartható.
5. Eleve nem is mond semmit a GDP, ez csak ballib kormányok alatt értelmezhető adat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.16. 06:05:47

@math0:

Atya Isten, téged lefizetett Putyin!

Igenis, Zorbán célja agazdaság lerohasztása, mert akkor könnyebben fogja ellopni a gazdaságot, majd stdaiont épít belőle. Közben összomlanak a kórházak és az iskolák, meg éhezik a lakosság.

Na, kitartás, éljen Gyurcsány és az összefogás, Európai EGyesült Államokat, fideszes bérkommentelő!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.05.16. 06:13:14

@MAXVAL bircaman közíró: Kínával normális viszonyt kell fenntartani, leginkább az EU keretében, mert egy erős EU sokkal jobb tárgyalópartner, mint a gyenge Orbán, aki ilyenkor befekszik, és benyal Kínának, és eladja az országot. a Kínával való jó viszony például nem ér meg 700 milliárdot hülyeségre, amit Lölő ellop.

szepipiktor 2019.05.16. 06:54:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
OK, írok ellenérveket birka helyett.
A poszt az ezredik auktuálpolitikai írás, mely a zsigeri fidesz és orbánygyűlöletet húzza rá más témákra.
Esetünkben térben-időben nem ideköthető iparleépítésre, kiárúsításra stb.
OK, gyűlöljük a csútit, de ez azért ne legyen már elég a hazudozáshoz.
Az ellenzéki hangadók már a habonyi kamut is túllépik, láthatóan már nincs más eszközük, mint bármire az orbánozást ráhúzni.
Kérdezném: MILYEN ipart stb. árul ma ki a fidesz??????
NINCS saját iparunk, vannak bérmunka alapú multik és pár fideszközeli oligarcha.
És van több százezer "láncon tartott" magyar vállalkozás, mikrók, kkv-k, kv-k, akiket büntet a kormány.
Most akkor mit is dob el az orbán és csapata?
A hazai vagyon Németh Miklós kezdte eladni! Majd antalllljóskáék futtatták csúcsra a folyamatokat. Széles az MDF-től kapta az Ikarust és a Videotont. Csányi és Demhán MSZMP utódok és a pártvagyont használták fel a birodalomépítésre, ja és Csányi ráadásul pártutasításra végezte az opt konszolidálását, maj illegális belső információk felhasználásával lett a tulajdonosa a banknak.
De a távközlés eladását is az MDF kezdte, majd az első forbán körmány idején kapták meg a részvénytöbbséget a németek.
Szóval ma olyan sok kiszervezhető állami vagyon nincs már, ma a ilyen bizniszek, mint ez a vsaútvonal vagy paks2 csupán az ipari színtű pénzmosoda eszközei, a közpénzek magánszámlákra juttatásának a hatékony lépései.
Szóval nem az a baj, hogy orbán egy g., hanem az, hogy az ellenzék bármit meghamisít, hazudik, tényeket söpör le, ferdít el, csakhogy ezredszerre is leírhassa a nulla értékű sorait, hogy orbán g. meg korrupt.
Tudod, a hazugsággal nem lehet a másik hazugság ellen fellépni! Ez felismerik az állampolgárok, és majd ezt figyelembe véve ognak szavazni, azaz egy hazug helyett nem fognak a másik hazugra váltani.

szepipiktor 2019.05.16. 06:58:30

Olvasgatva a kommenteket, ismét igazolást nyert, hogy ezek a posztok pontosan ugyanolyanok, mint a habonyi jellegű fideszes propagandák. A tűzbentartáshoz kellenek, hasonlóan a kormánmy migránsozásához.
A tények, realitások, a valóság és a társadalom érdeke itt sem olvasható, fedezhető fel.
A leírtak indulatalapúak és nem tényszerűek.
De hát ha az a célja az ellenzéki hangadóknak, hogy a csútiék 90%-ot kapjanak, hát hajrá!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.16. 07:16:35

@szepipiktor: Ha kínai árú önti el az országot, arra nagyon ráfázik a magyar ipar.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.16. 07:19:51

@nemecsekerno_007: Seggfej vagy, te kis senki! A GDP arányos államadóssághoz add hozzá az eltűnt manyup és az elbaszott valutatartalékot is GDP arányosan és akkor rögtön rosszabbul áll a statisztika!

midnight coder 2019.05.16. 07:23:57

@Világít a torony: Szerinted mi ebben az orbitális baromság ? Anno ez egy szándékos döntés volt, így gondolták a kicsi kínaiakat a kapitalizmus útjára terelni. A másik oldalon is megvolt erre a hajlandóság, lásd különleges gazdasági övezetek.

Ha anno nem így döntenek, és inkább azt ösztönzik, hogy az európai cégek a keleti régiókban keressenek olcsó munkaerőt, akkor ma nem kellene vakarózni, hogy a munkásosztály Kínában van.

midnight coder 2019.05.16. 07:25:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A másik oldalon viszont tedd hozzá a dologhoz a megnövekedett adósságszolgálati költségeket. Egy 55%-os (és nominálisan is jóval alacsonyabb) államadósságot finanszírozni is olcsóbb, nem beszélve az újabb hitelek áráról.

szepipiktor 2019.05.16. 07:52:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
A kínai árú vagy 15 éve elöntötte, emlékezz a piacokra, amikor a cigányokat szorították ki a bóvliszektorból, majd már nincsenek piacok, hanem áruházak vannak meg az olyanok, mint az Ázsia Center. És a webes kereskedelmet is átszervezték már EU-sra.
Tehát ez nem mai dolog, hanem a kínaiak ugyanúgy kiépítették a magyar "felségterületeiket", mint tették azt korábban mindenhol a világon.
Hogy ez jó vagy rossz, az egy msáik kérdés és nem kapcsolódik a posztban leírt propagandabaromsághoz.
A kínaiak itt egy beruházáshoz és majd a szolgáltatáshoz járulnak hozzá, fektetnek be, de nem lesz az övék a MÁV vagy a sín, a mozdonyok meg a kocsik.
Ezt gyakorlatilag bármelyik nemzet befektetője is csinálhatná, akár egy brazil is, akkor sem mondanánk, hogy orbán MOST(!!!) kiárulja a nemzeti vagyont Barzíliának.
A kérdés az, hogy kell-e nekünk ebbe beleszállni, ha igen, akkor az érthetően befektető bevonását igényli. Ha ezt 100%-ban magyar pénzből tennénk, na akkor mekkora stadionozás lenne itt.
Sajnos a poszt (ezen poszt is) habonyi hablatya mellett megjelenik a kapitalizmus-kommunizmus vitaszál is, hiszen egy ilyen fejlesztés gyakorléatilag mehetne full privát pénzből is, az ellenzéki szekta akkor is háborogna.
A csúti valóban korrupt, de ahogy a hadházy korrupciófigyelő is döntően hazugság, úgy ez a vonal is az, hiszen tudhatjuk, hogy ez nem kiárusítása semminek, hanem a simicska-elv alapján a törvényesített pénszivattyú csupán. A kormánykézben (fideszképben) lévő közpénzeket ilyen gigaberuházásokon keresztűl szerveik ki - nem a kínaiak, oroszok számára!!!! - a saját cégcsoportjaikba, ahol az meg legalizáltan magánvagyonná válik.
Az ilyen gigaberuházásoknál a befektető a katalizátor, ők megrendeléshez jutnak, a tervezés, a kivitelezés és az üzemeltetés azonban - jó 2-3-szoros túlárazásnak köszönhetően - a kiválasztott végekhez kerül. Ezek meg hazai cégek, jellemzően erre a célra felduzzasztott kamucégek.
Hiszen ilyen projekteken csak megfelelő pénzügyi hátterű cégek indulhatnak, így a fidesz előbb ezt tette meg mészárosdsal meg csányival. Most pedig már nincs jogi alapja a támadásoknak.
Erkölcsi lenne, de ugye tudjuk, hogy az csak a kiabáláshoz elég.
De a lényeg! nem kellene az aktuális célokért más korban, mások által tett dolgokat felhasználni érvként és főleg nem kellene a piaci alapokat azért tagadni, mert orbán egy g.
Nem köthető most ide Németh kormány iparkiárusítása az államadósság miatt, később a csepi-féle iparkasztrálás és a korupcióalapú e-hiteles privatizáció (ami utána szintén eladásra került), hiszen az 25-30 éve történt.
Ha ezt teszik, akkor gyakorlatilag a csúti mellett 200 ezer magayr vállalkozást is támadnak, ahogy azt szintén pártcélokból hadházy napi szinten megtette.

citrix 2019.05.16. 07:57:24

Amilyen gerinces a kedves vezető, el tudom képzelni ahogy fröcsögve kommunistázik, kommunista vircsaftról és cifraságokról hőzöng. Mármint nem ám csak itt a parlamentnek csúfolt bábszínházában ilyen nagy legény hanem amikor a kínai elvtársakkal tárgyal, akkor is bátran elküldi őket a náthásba a komcsi rendszerükkel együtt. Mert ő nagyon bátor és gerinces nagy vezér.

nemecsekerno_007 2019.05.16. 10:09:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A MANYUP-ot kivonni kell te szerencsétlen kretén, mert az növelte az államadósságot, pont ez volt vele a baj...

nemecsekerno_007 2019.05.16. 10:10:17

@törppicur: Jaja, nem tud lejönni a "szerről" :)))

Világít a torony 2019.05.16. 15:44:24

@midnight coder: "a derék liberósbolsevik európai politikusok úgy gondolták ..."
El is felejtetted ezt a faßságot, melyet le bírtál firkázni? Az egész szellemiséged benne van abban a pár sorban. Liberóbolsevik európai politikusok 1989-ben? A '80-'90-es évek tőke kihelyezéseiben nem Európa, hanem az USA járt az élen. Ha a felhalmozott tőke felesleget nem helyezik ki az komoly válságba sodorta volna a világgazdaságot. Nem csak Kína volt a tőke célja, hanem Malaysia, Dél-Korea, Tajwan, India stb. A szovjet kommunisták uralta európai keleti blokk, viszont nem nyílt, vagy csak nagyon szeparáltan nyílt meg a rothadó kapitalizmus tőkéje előtt.
Van úgy, hogy gondolkodsz néha? Legalább egy szatócs boltban ahova vásárolni térsz be?
süti beállítások módosítása