Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

Trump vs. Biden: Kivel járnak jobban az Amerikaiak?

2020. november 06. - KMartin01

201022-trump-biden-first-debate-jm-1230_79ad0dadafaebb819e088a0c28c3f18f_fit-2000w.jpg

Tovább

Elsöprő Fidesz győzelem az EP-választáson?

dmoha20190502001-1-e1557478312312-1024x586.jpg

Az utóbbi hónapokban több felmérés is készült, melyek mind egyértelműen a Fidesz győzelmét előlegezték meg. Nemzetközi szinten is nagy eredményt el, hiszen nehéz mondani még egy országot az EU-ban ahol ekkora támogatottságnak örvend egy párt. Akár kétharmados győzelmet is arathatnak a teljesen listás szavazáson.

Ha ez így történik a narancssárgák sokáig fogják majd verni magukat a győzelemre, és hogy a magyar emberek döntöttek stb. De a születendő eredményre hivatkozhatnak majd, amikor az Európai Bizottság vizsgálni fogja a magyar jogállamiságot, és a kormány intézkedéseit.

Egy elsöprő győzelem keresztbe tehet az ellenzék lázas készülődésének, az októberi önkormányzati választásokra, hiszen a 2018-as parlamenti választásokon létrejött megsemmisítő vereség, több ellenzéki pártnál is belső válságokat szült. Ez akár most is benne van a pakliban.

2014-es eredmények

A legutóbbi EP választáson körülbelül 29%-os részvételi arány volt mérhető, ezért akkor egy mandátumhoz elegendő volt 116 ezer voks. Na ha ez idén az előzetes felmérések alapján, 45-50 százalékos a szavazási kedv a szavazó joggal rendelkezők körében, akkor 2019-ben ugyancsak egy mandátumhoz már 200 ezer szavazatra lesz szükség.

Sajnos ez is a Fidesznek kedvez, mivel sok párt táncol az egy mandátumhoz szükséges 5%-os bejutási küszöbön, és ha minél többen szavaznak egyértelműen több szavazat kell a küszöb megugrására. Ennek köszönhető, hogy a Fidesznek szinte borítékolható a győzelem, de még így is hatalmas kampányba fogtak.

Orbán Viktor minden idők legfontosabb Európai Parlamenti választásának nevezte a 26-ai szavazást, miszerint ugye..."választanunk kell a bevándorlásellenes és bevándorláspárti erők között:D".
Rengeteg lakossági fórumot tartottak már most is a fideszes politikusok, és ez várhatóan a hátralévő időben sem lesz másképp.

A fideszes mozgósításban mindig is nagy szerepük volt a polgármestereknek, önkormányzati képviselőknek, akik fenyegető telefonokat kaptak, hogy csak akkor számítsanak pénzre pályázatokra, ha megfelelő mennyiségű embert csábítanak arra, hogy a Fideszre húzzák az X-et. A jelenlegi esetben úgy zajlik a "motiválás", hogy októberben az indulhat újra aki sok embert mozgósít.

amcharts.png

Az ellenzéki pártokat nézve a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd biztosan bejut, csak a képviselők száma a kérdés. A Demokratikus Koalíció is szinte biztosan bejut, ám a Momentumot csak épphogy a küszöb fölé mérik. A többiek 1-2 %-on mérhetőek.

Tehát az előttünk álló választáson a minél magasabb részvételi arány a Fidesz-KDNP-nek kedvez.

Orbán célja a magyar gazdaság tönkretétele

orban_meszaros_lorinc-1024x576.jpg

Akik még nem ébredtek rá arra, hogy a saját magát hazafinak beállító Orbán a kollaboránsaival együtt Magyarország és a magyar nép ellen tevékenykedik, azokat az állampártnak az elmúlt években a piacok újraosztására irányuló tevékenységei talán már meggyőzhettek, legyen szó a trafikok kollaboránsoknak való szétosztásáról vagy épp a nemzeti földvagyon kiárusításáról.


Azonban Orbán és kollaboránsai korruptsága és hataloméhsége nem ismer határokat, lévén Magyarország Kínának való kiszolgáltatásával Orbán a magyar termékek tönkretételére és a magyar vállalkozások csődbe juttatására játszmázik.

k_epa20170513028_focuspoint_926x504.jpg
Ugyanis az Orbán által aláírt és kínai kölcsönből megvalósuló Belgrád és Budapest közötti vasúti fejlesztés nem Magyarország logisztikai szerepének a növekedésére szolgál, hanem annak lehetővé tételére, hogy az állampárt által közvetlenül felügyelt korrupt magyar közigazgatás segítségével különböző jogi kiskapukon és trükkök százain keresztül az Európai Unió kereskedelmi szabályai kijátszhatók legyenek, olcsó és silány minőségű kínai termékekkel elárasztva Európát.

A már jelenleg is súlyos gazdasági válságban lévő Kína számára kulcsfontosságú az exportjának a bármi áron való növelése, ide értve a jüan további drasztikus leértékelését és a korrupt közigazgatásokon keresztül a környezetvédelmi és más szabályozásokat be nem tartó vállalkozásai által előállított termékeknek a dömpingjét is.

Illúziókat pedig nem érdemes ez ügyben sem táplálni, mert ahogy Orbán a hazája energiabiztonságát is átjátszotta egy ellenérdekelt hatalomnak, ugyan úgy a hazája termelő- és feldolgozóiparát is ki fogja szolgáltatni egy másik ellenérdekelt hatalomnak. Ez pedig az elismert és népszerű magyar termékek végét is jelenti, mert a forráshiányos és nemsokára folyamatosan a csőd szélén táncoló magyar vállalkozások a kínai dömpinggel legfeljebb a termékeik silánnyá züllesztésével tudnak majd versenyezni.

 

Milliárdokért vettünk festményt, ismét...

1557828992-fcfcpqg1q_md.jpgEgy magángyűjteményből kerül a Szépművészeti Múzeumba Pierre-Auguste Renoir Fekvő női akt című festménye – jelentette be Orbán Viktor kedd délelőtt. A néhány hónappal ezelőtti Van Dyck-festmény (Stuart Mária Henrietta hercegnő esküvői portréja) után érkező újabb neves műalkotást 3,5 milliárd forintért (12,3 millió dollárért) vásárolták meg.

A Szépművészeti egy kamarakiállításon mutatja be május 24-től. A csaknem életnagyságú, 1903-ban festett akt, amelyet 1907-ben a Nemzeti Szalonban egyszer láthatott kiállításon a magyar közönség,
a Szépművészeti Múzeum elmúlt 100 évének legjelentősebb egyedi értékű műkincsbeszerzése.

Elfogatóparancs Orbán Viktor pártfogoltja ellen!

Képtalálat a következőre: „orbán viktor gruevszki”

Szkopjei sajtójelentések szerint Oliver Szpaszovki hétfőn közölte: az észak-macedón hatóságok minden szükséges dokumentumot átadtak az Interpolnak. Az észak-macedón kormány szerint a volt kormányfő felelős azért, hogy jobboldali tüntetők megrohamozták a szkopjei parlamentet 2017. április 27-én. Nikola Gruevszkit "az alkotmányos rend terrorfenyegetésével" gyanúsítják. 

Az észak-macedón belügyminiszter szerint az Interpol vizsgálja az eset körülményeit. 


Gruevszki 2006 és 2016 között volt az akkor még Macedónia nevet viselő Észak-Macedónia miniszterelnöke. Tavaly májusban két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés miatt. A bíróság azért találta bűnösnek, mert miniszterelnökként politikai befolyását latba vetve, törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót a kormány, de voltaképpen saját maga számára. 

Az ügyészség további négy eljárást is indított ellene egyebek mellett hivatali visszaélés, választási csalás, bűnszervezetben való részvétel és közrend elleni bűncselekményre történő felbujtás miatt. 

A volt macedón kormányfő tavaly novemberben kért és kapott menekültstátust Magyarországon.

Forrás: MTI

Venezuelai válság

CHAVEZ ÖRÖKSÉGE

Képtalálat a következőre: „chavez venezuela”
Hugo Chávez elnök 1999 és 2013 között egy 21. századi szocialista rendszert épített ki Venezuelában, amely azonban demokratikus alapokra épült, és alapvetően annak keretén belül működött. Politikája eredményei a kétezres évek közepétől váltak jól láthatóvá: a szegénység aránya a teljes lakosság körében a 2003. évi 54 százalékról 2007-re 27 százalékra csökkent. Az ország 2010-ben a GDP-je közel 15 százalékát költötte jóléti kiadásokra. Ezt a hordónként 100-120 dolláros áron eladott nyersolajból származó bevételből könnyedén lehetett fedezni – miközben az ország szinte semmit sem takarított meg belőle. 2016-ig az állam jövedelmeinek a 95 százaléka a kőolaj exportjából származott (ez az arány azóta még magasabb is lehet, de megbízható adatok hiányában csak becsülni lehet), azonban a 2014-ben bekövetkezett olajáresés jelentősen lecsökkentette az ország valutabevételét. Az olajárak zuhanásának kezdete egybeesett a Chávez által kijelölt utód, Nicolás Maduro hatalomátvételével, amely 2013-ban, demokratikus úton történt – igaz, az új elnök csupán minimális szavazatkülönbséggel előzte meg az
ellenzéki jelöltet.

Tovább

Gyurcsány Ferenc levelet írt Angela Merkelnek

Képtalálat a következőre: „gyurcsány ferenc angela merkel”
Figyelmeztette a kancellárt, hogy már nem tűrheti tovább „Orbán gazemberségét”.
süti beállítások módosítása