Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

Trump és Szíria...

avagy Oroszország és Putyin?

2017. április 10. - KMartin01

Lássuk, hogyan is kezdődött ez a furcsa konfliktus az elmúlt héten. Nagy felháborodást váltott ki az egész világban, a kedden Szíriában elkövetett vegyifegyver támadás. Nem meglepő hiszen, az áldozatok között nagyon sok gyerek is életét vesztette, melyről videót is közzé tettek. A BBC azt is megírta, hogy a szír csapatok mellett OROSZ erők is részt vettek a támadásban. Az előbb említett videón látható ahogy, a mentőalakulat locsolja a veszélyes anyaggal beborított testű embereket. A szír kormányerők nem vállalták fel, hogy ők hajtották volna végre a hírek szerinti 58 ember halálos áldozattal járó beavatkozást.

 

Majd jött a nem várt fordulat...

Az USA pénteken hajnalban rakétatámadást hajtott végre egy szír légi bázis körül, válaszolva a kedden végrehajtott vegyifegyver támadásra. Trump természetesen sajtótájékoztatót tartott az esettel kapcsolatban, melyen kijelentette, hogy megbizonyosodtak arról, hogy Aszad szíriai elnök rendelte el a gáztámadást.

 

Nem lehet vita tárgya, hogy Szíria tiltott vegyi fegyvereket vetett be, s ezzel megsértette a vegyi fegyverek betiltásáról rendelkező nemzetközi egyezményt, továbbá figyelmen kívül hagyta az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgetését is

Az amerikai külügyminiszter az eset kapcsán újból Oroszország és Putyin felelősségét firtatta, miszerint nem bizonyosodtak meg a Szíriával megkötött megállapodásról, miszerint minden vegyifegyver készletet meg kellett volna semmisíteni. Majd hozzátette fokozva a feszültséget, tájékoztatták Oroszországot a beavatkozásról de nem kérték engedélyüket. 

Erre később orosz oldalról érkezett válasz:

Ez a lépés súlyosan veszélyezteti az amerikai-orosz kapcsolatokat, amelyek enélkül is siralmas állapotban vannak...

- hangsúlyozta Vlagyimir Putyin szóvivője.

Ma egy újabb feltételezés látott nap világot, miszerint Trump ezzel a lépéssel azt akarta bizonygatni, hogy semmi köze Moszkvának az ő hatalomra kerüléséhez, a sok váddal ellentétben. Mindez sikerült is neki, hiszen korábbi riválisa Hillary Clinton is dicsérte a légi beavatkozást. Ám ennek volt egy hátul ütője hiszen sok volt támogatója fejezte ki felháborodását a közösségi médián, és sokan már azt is megírták bánják, hogy rá szavaztak.  

Zárásként a brit védelmi miniszter kiállt az amerikaiak mellett, Moszkva behódolását várva :D

"Oroszország is felelős a szíriai vegyifegyver támadásért...

és csak úgy vethetünk véget a szíriai nép szükségtelen szenvedéseinek, ha Moszkva is megérti a csütörtök éjszakai (amerikai) légitámadás üzenetét"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://optimum.blog.hu/api/trackback/id/tr9812412885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 06:06:55

Vegyi támadás érte a liberális médiák olvasóit, akik még hisznek a liberális álhíreknek.

Szíriában évek óta háború zajlik. A kb. 17 milliós lakosságú országban eddig kb. félmillió ember halt meg ennek a háborúnak a következtében. Ezen kívül elvesztette otthonát és menekülni volt kénytelen további 10 millió (!) ember, ennek a számnak kb. a harmada külföldre távozott.

A háború egyetlen oka: 2011-ben a négerségéért Nobel-békedíjat kapott Obama Hussein amerikai elnök elérkezettnek látta a pillanatot, hogy a szíriai kormányzatot, mely Oroszország szövetségese, elűzze, s helyére iszlamista vezetést segítsen. Azaz geopolitikai okok állnak a háború mögött.

Eddig is láttuk: ha a nyugatnak szimpatikus erők támadnak bárkit is halálos áldozatokkal, abból maximum a lapok utolsó előtti oldalán lesz 5-soros hír, míg ha a nyugatnak nem tetsző erők támadnak, abból címoldalas hír lesz, majd az ENSZ és az összes többi sóhivatal összeül megvitatni a kérdést.

A valóságban nem tudni máig, ki támadott vegyi fegyverrel. S ha a nyugatnak nem tetsző erők is tették, az ügy elleni mértéktelen kampány szimpla cinizmus, mivel a többi, a nyugatnak tetsző erők áldozatait uganezek a szemét alakok elfogadható vesztségnek, járulékos kárnak tekintik.

Vicces mellékszel: hirtelen milyen szimpatikus lett Trump elnök az eddig őt fasisztázó liberálisoknak…

putris72 2017.04.11. 19:15:12

Mivel elég sok hir volt az ISIS által Sziriábol Irakba csempészet vegyi fegyveres támadásokról,épp lehet,hogy a felkelök (amúgy terroristák állnak emögött)!Mostanában nagy a csönd Moszolban!Igaz,hogy minden nap 10 x annyi ember hal meg mint Sziriában összesen,de hát ott mégis csak az amik vannak!!

Túlélő ... 2017.04.11. 21:27:35

Szíriában azért van polgárháború, mert a korábbi diktátort, Aszadot el akarta zavarni a népe, de közben a lakosság vallási irányzatai (szélsőséges iszlamistái és békés szunnitái illetve síita népessége) vallásháborúba kezdett, amibe durván beavatkozott Oroszország, hogy saját jelöltjét, a számára előnyöket biztosító diktátort megmentse a bukástól. Nagyjából ez a lényeg, kiegészítve azzal, hogy az összes környező ország is részese lett a konfliktusnak saját politikai vagy vallási érdekei mentén.

Gazz 2017.04.12. 11:22:52

@MaxVal BircaMan HJCD: Persze, meg az amcsikat is, meg a világ boldogabbik felét.
Úgy hazudsz, mintha egyenesen az FSZB ez ügyben kiadott zavarkeltési útmutatóját olvasnád.
Azért azt örömmel nyugtázom, hogy általános megvetés övez téged a magyar blogszintéren, hivatkozási alap lettél a nemzetáruló címszó alatt Birca. :-)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.12. 12:06:12

@Gazz:

Mehetsz önklntesnekj az Iszlám Államhoz, ha ennyire tetszenek, semmi gond.

Gazz 2017.04.12. 12:10:10

@MaxVal BircaMan HJCD: Terelsz. Egy szóval se mondtam, hogy tetszenek.
De legalább nem tagadtad, hogy az orosz titkosszolgálatnak dolgozol. Örülök, hogy legalább ennyi gerinc maradt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.12. 12:25:58

@Gazz:

Egyedül az amerikai multimnak dolgozom, de annak nincs kapcsolata cikkkeimmel.

Jakab.gipsz 2017.04.12. 16:56:35

Nem olvastam a bibliát de állítólag van benne olyan rész amelyik az apokalipszist idézi azt az idő szakot amikor a világ hatalmas uralkodó ismét összegyűlnek, armageddon mezején az utolsó háborúra.Amely a jó és a gonosz között le-zajlik.

Nem furcsa ez a szarkavarás Szíriába lassan már mindenki ott van.
süti beállítások módosítása