Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

Orbán és Izrael

2018. július 20. - KMartin01

Képtalálat a következőre: „orbán izraelben”

A Magyar Honvédség által megvásárolt Airbus A319-esen érkezett a magyar kormánydelegáció kedden Izraelbe, ami azért érdekes, mert Simicskó István és Lázár János is azt hangsúlyozta korábban, hogy az AirBerlintől megvásárolt két Airbus nem kormánygép, hanem csapatszállító lesz.

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az Origónak arról beszélt,

mivel a Magyar Honvédségnek van repülőgépe, ezért külföldi hivatalos utak esetén inkább a Honvédségnek, és nem egy külföldi légitársaságnak fizetünk.

A magyar miniszterelnök a barátjának nevezte Netanjahut a sajtótájékoztatón, az izraeli miniszterelnököt tegezte.

Netanjahu fontosnak nevezte az antiszemitizmus elleni küzdelmet, illetve kiemelte, hogy „ma a magyar zsidók félelem nélkül élnek”. Orbán megjegyezte, hogy Nyugat-Európában új típusú antiszemitizmus jelent meg, és az Izrael-ellenességet is az antiszemitizmus megnyilvánulásának tekinti.


Képtalálat a következőre: „orbán izraelben”

Az izraeli kormányfő azt mondta, hogy a magyar miniszterelnök látogatása nagyon fontos lépés a kétoldalú kapcsolatokban, és Orbán Viktor a visegrádi országokat is képviseli. Közölte, sok lehetőséget lát a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztésében.

Netanjahu arról is beszélt, hogy a radikális iszlám veszélyt jelent a világra, az iszlám világban pedig Irán a legnagyobb ellenség.

A sajtótájékoztató végén az izraeli miniszterelnök megjegyezte, hogy szívesen küldenének megfigyelőket a felcsúti Puskás Akadémiára, mert „szeretnének kijutni a következő labdarúgó-világbajnokságra”.

A kormányfő hivatalos izraeli programja részeként fát ültetett a Nemzetek Ligetében, és köszöntőjében kiemelte: e barátság alapja a magyarországi zsidó közösség, amely a legnagyobb Közép-Európában, a nagyszámú magyar diaszpóra Izraelben, Herzl Tivadar öröksége, a hasonló értékek, valamint a béke és biztonság megőrzésének közös vágya.

Orbán Viktor azt mondta:

nagy jelentősége van a mostani faültetésnek, amely a magyar-izraeli barátságot jelképezi.

A bejegyzés trackback címe:

https://optimum.blog.hu/api/trackback/id/tr8914124963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása