Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

Magyar-orosz onkológiai intézet létrehozását jelentették be

2018. november 13. - KMartin01


Fotó:riavrn.ru

Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere jelentette be, hogy olyan onkológiai kutató központokat hoznak létre ahol, a magyar és orosz kutatók dolgozhatnak együtt. -írja a RIA Voronezh.
Az így létrejövő onkológiai intézetnek lesznek kirendeltségei Budapesten, Moszkvában és Voronyezsben is.

A tervezet szerint az új központokban áttörést érnének el a rákkutatásban és rákgyógyításban, erre egy külön projektet hoznak létre, ami 2019-ben indul.

Az orosz újság szerint Magyar Rektori Konferencia már az utóbbi években több alkalommal is folytatott megbeszéléseket orosz rektori szervezettel, ezek témája pedig egy hosszú távra szóló együttműködés volt.

Alexander Gusev a voronyezsi régió kormányzója szerint:

Nagyon fontos volt egy olyan intézmény létrehozása, amely egyesíti a két ország vezető onkológusait.

A Voronezh Állami Orvostudományi Egyetem (VSMU) több éve együttműködik a magyar egyetemekkel. 2014-ben a VSMU és a magyar Országos Onkológiai Intézet között együttműködési megállapodás kezdődött.

2017-ben Merkél Béla, a Semmelweis Egyetem Szív- és Érsebészeti Központjának elnöke előadást tartott a voronezhi diákoknak a szív- és érrendszeri megbetegedések létrejöttéről a profi sportolók körében.

2018 februárjában a VSMU hallgatók részt vettek a Magyarországon megrendezett nemzetközi hallgatói konferencián.

Alexander Gusev megjegyezte, hogy a Voronezh régió potenciálisan növelheti a Magyarországgal folytatott kereskedelmet is.

Tudjuk, hogy Magyarországon a turizmusra és a kikapcsolódásra kiváló lehetőségek vannak. A voronyezsi polgárok már tapasztalták, de mi is szeretnénk meghívni a magyarokat, hogy látogassanak el a mi régiónkba.

A bejegyzés trackback címe:

https://optimum.blog.hu/api/trackback/id/tr6514370393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása