Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

Merkel sürgeti az európai kohéziót

Merkel kancellár szerint a vírus kordában tartása óriási kihívás az európai kohézió számára.

2020. április 23. - KMartin01

Angela Merkel says Germany has gone TOO FAR in easing coronavirus ...

"Ez a második világháború óta a legnagyobb kihívás társadalmunk mindennapi életére és egészségére" - mondta a Bundestagban.

Később csütörtökön csatlakozik más EU-s vezetőkhöz a válságról szóló videó konferenciához. Azt mondta, hogy a "maximális fegyelemmel történő folytatással gyorsabban visszatérhetünk a biztonságos életünkhöz. Felszólította az embereket, hogy ilyen fegyelemre van szükség a stop-start zárolás elkerülése érdekében.

"Nem szabad veszni hagyni azt, amit már elértünk" - mondta. Dicsérte Németország egészségügyi rendszerének hatékonyságát és a fegyveres erőknek a nemzeti erőfeszítések során nyújtott támogatását.

"A kérdés, hogyan tudjuk megakadályozni, hogy a vírus túlterhelje egészségügyi rendszerünket, és ezután számtalan ember életét követelje, ez a kérdés sokáig a német és az európai politika központi kérdése lesz."

Azt mondta, hogy Európának meg kell erősítenie a speciális orvosi felszerelések gyártásának képességét, ahelyett, hogy függünk a globális ellátástól, amely jelenleg nagyon feszített.

Forrás:BBC

 

A bejegyzés trackback címe:

https://optimum.blog.hu/api/trackback/id/tr8215634520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása