Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

Romokban a Fidesz?

Közelednek a választások..

2017. április 14. - KMartin01
(hvg.hu)

Az elmúlt pár napban sorozatos tüntetéseknek lehettünk tanúi a fővárosban és az egész országban egyaránt. Több ezren vonultak utcára a CEU ügy miatt, de nagy részt nem CSAK ezért kiabálhatták az "Orbán takarodj" rigmust a sok közül. Ez egy nagyon összetett dolog. Ha nem lennének alapból is gondok az országban, akkor nem valószínű, hogy ennyien és ilyen hevesen vennének részt a CEU ellen futó demonstrációkon. Ekkora megmozdulás talán az internetadó ellen volt látható, de olykor már a 2006-os utcai összecsapásokra emlékeztetett. Igaz ez az érzés csak akkor fogott meg, mikor egy-egy létesítménybe bekívántak jutni a tüntetők, és ezért lökdösődésbe is belementek a "nép védelmezőivel". De egyébként tényleg nagyrészt békés demonstrációk voltak.

(origo.hu)

Mindenki tudja már, hogy az Orbán-féle rendszernek szüksége van egy fő ellenségre, akivel vagy amivel eltudják terelni az emberek figyelmét az általános problémákról. Ez most nem más mint, Soros György és egyeteme. Azt hiszem senki nem fog meglepődni, ha az internetadóhoz hasonlóan ezt a törvényt is visszavonja a kormány, csak hogy mentsék a bőrüket.

De várjunk csak! Közelednek a 2018-as választások! Kevesebb, mint egy év van hátra a kampányidőszakig. Lázár János pedig, vészjóslóan már azt nyilatkozta, hogy az elmúlt harminc év legdurvább kampánya következik. De ha körbenézünk, nem is olyan nehéz észrevenni, hogy a kampány már elkezdődött. A Fidesz ahogyan, az előbb említettem ellenséget állítanak be saját magukkal szembe, melyet Soros György mellett az EU-ban is találtak. Nemzeti Konzultáció..."Állítsuk meg, Brüsszelt!" Ezekre a Jobbik is megpróbált válaszolni, a "Ti dolgoztok, ők lopnak" plakátokkal, de persze nem olyan mértékben, mint ahogyan a kormányerők tehetik.

Furcsán hangzik, de ezeket a sorozatos tüntetéseket, a Fidesz tudatosan provokálhatta ki, nagyon is eszesen, amit én nem is vonok és vontam eddig kétségbe. Gondolhatják, ha a nép most ki ereszti a gőzt és a feszültséget nem marad szufla a választásokig... De, ha ez a lendület a demonstrálók körében megmarad, ami a látottak alapján nem olyan lehetetlen dolog lehet, hogy a baloldal vagy a Jobbik szavazókat csalogathatnak és megszorongathatják a Fideszt 2018-ban. Ha ez így lesz, a Fidesznek minden erejét be kell vetnie és még akár, tűzifát is kell osztaniuk a voksokért cserébe... 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://optimum.blog.hu/api/trackback/id/tr5112425099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2017.04.15. 09:52:32

Szerintem a Fidesznek alapvetően nem jó a felfokozott politikai hangulat, mivel olyan szavazókat is mobilizàlhat 2018- ban, akik egyébként nem mennének el szavazni. A nyugodt légkör a kormànynak kedvez, hiszen nincs kormànyvàltó hangulat. Növekszik a jólét, migrànsok elintézve, stb...Ha a CEU törvényhez hasonló hibàkat nem csinàlnak, akkor 2018- ban is maradnak hatalmon...

exterminador 2017.04.15. 10:15:59

@Brix: 2018-ban tuti maradnak hatalmon, itt az igazi kérdés 2022. Akkorra már elfogynak az uniós pénzek.

nu pagagyí 2017.04.15. 10:29:47

Szerintem megtörtént a lélektani fordulat. Lehet, hogy a Fidesz provokálta ki a felháborodást (nem hiszem egyébként ), de most már sodródik. Nem hisz már nekik senki, üzeneteiket már csak az ezotérikus keménymag érti, vagy inkább érzi. Unalmassá, belterjessé váltak. Eszközeik átlátszóak, meghirdetett céljaik undorítóak. Nem tudnak már jót húzni. Ettől függetlenül az általuk fabrikált antidemokratikus választási rendszerben van esélyül. A lázadásnak az arányos választási rendszer kikényszerítését kell kitűzni célként, még a választások előtt. Lehetőleg erőszak nélkül, mert nem lenne jó újjáépítéssel kezdeni. Igaz, az országot ha nem is anyagi értelemben, de lelkileg és erkölcsileg mindenképpen újra kell majd építeni.

Nemfajtalan srác 2017.04.15. 10:37:25

Soros kezdte a harcot, mégpedig 1993-ban amikor renegát lett Orbánból. Persze nem ő áll ki hanem az általa lefizetett és irányított aktivisták. Ez elmondható az elmúlt pár évről is. Mindenesetre sikerült jól felfogatnia Európát, meg amit még tudott a világon

Kell nekünk a Soros féle jövőkép vagy nem kell? Nemzetek, határok nélküli világ, ahol az afrikai meg ázsiai szabadon jöhet-mehet milliószám az EU nyitott kapuin keresztül, ha akar idetelepszik és mecsetet épít a város közepén? Az internetet cenzúrázzák Soros szervezetei az "álhírek" ellen, és minden megengedett kommunikáció csak a CEU-n oktatott píszí elveknek megfelelően történhet?

Visceroid 2017.04.15. 11:10:49

"Ekkora megmozdulás talán az internetadó ellen volt látható, de olykor már a 2006-os utcai összecsapásokra emlékeztetett. "

:DDDD Álmodik a nyomor! 2006 végleg eltüntette a liberális oldalt erről az országról, ne is álmodjatok róla, hogy valaha is visszajöttök.

Barkalot 2017.04.15. 11:23:23

"Fidesz tudatosan provokálhatta ki"

Összeesküvés lvl. 999.

Torz 2017.04.15. 11:34:55

@nu pagagyí: igazad van a választási rendszer megváltoztatásában, igazságosabbá tételében. Amit addig is tenni lehet, minél többen elmenni jövőre szavazni! Egy 80% körüli részvétel az igazságtalan választási rendszert matematikailag fordítaná igazságossá a mostani jogi helyzetben. Egyébként nekünk, magyar állampolgároknak jövőre pont egy olyan kormány megalakulására lenne szükségünk, aki mellett a lehető legszélesebb társadalmi réteg áll. Eztán az elsők között kell lennie a jelenlegi választási törvény átalakításának.

Brix 2017.04.15. 11:36:08

@nu pagagyí: Az arànyos vàlasztàsi rendszernek az a problémàja, hogy sok esetben nem hoz létre stabil kormànytöbbséget és ennek az orszàg làtja kàràt!

Sir Galahad 2017.04.15. 13:16:20

A választópolgárok 90 százalékát a CEU nem érdekli, azt se tudja, mi az. Nincs itt szó semmilyen fordulatról: a kormánnyal elégedetlen pár ezer, pár tízezer ember most talált egy ürügyet a tiltakozásra és tiltakozik. Ez a Fidesznek akár jól is jöhet, lehet, hogy a választásokig kifáradnak, ki tudja? Mindenesetre érdemben nem változott semmi: a kormánypárt támogatottsága a szerencsés gazdasági helyzet miatt magas, az ellenzék erősen megosztott, így az elégedetlenek jelen állás szerint hoppon maradnak. Egy dolog rendezheti át a képet, mégpedig amire Török Gábor már sokadjára céloz, nevezetesen hogy Simicskának van egy atombombája Orbán ellen. Török jól értesült, a Jobbikkal jó informális viszonyt ápol, így lehet, hogy igaza van. Kérdés, hogy a bomba mekkorát szólhat, illetve hogy Orbánnak van-e eszköze a hatástalanítására?

Barkalot 2017.04.15. 13:37:01

@Sir Galahad:

"A választópolgárok 90 százalékát a CEU nem érdekli, azt se tudja, mi az."

Ez nem igaz.

illaim 2017.04.15. 13:57:43

@Visceroid: 2002.-ben is nagy volt a pofátok, aztán jött a hideg zuhany! Túl sok embert sértett meg a Fidesz az elmúlt 7 évben, és senki nem tudja mi lesz az a bizonyos utolsó csepp! De te nyugodtan fütyürésszél a sötét erdőben, az állítólag jót tesz a félelem ellen! LOL

Visceroid 2017.04.15. 15:16:19

@Sir Galahad: "Simicskának van egy atombombája Orbán ellen."

Nem szólhat nagyobbat, mint amit 2006-ban Gyurcsány robbantott.

nemecsekerno_007 2017.04.15. 15:54:00

Romokban a Fidesz?

Akkor miben van az ellenzék? :)

Chiccbp 2017.04.15. 16:06:12

én nem zárom ki, hogy valami csoda folytán 2018-ban veszít a Fidesz. az más kérdés, hogy abba az ország belerokkan, de az esélye megvan.

nick papagiorgo 2017.04.15. 18:02:24

Mindent lehet látni így is, úgy is. A másik oldal szemszögéből akár elmondható az is (már amiket hallottam ilyen körökből), hogy ezeket a tüntetéseket, zavargásokat, nevezzük bárminek, voltaképp Soros pénzeli és irányítja, mint ahogy a román tüntetéseket is, meg az ukrajnai eseményeket is stb. Pl. miért kell a Grreenpeace-nek tüntetésre területfoglalási engedélyt kérni, ők nem a bálnákat védenék eredetileg? stb.

Én most nem akarok lándzsát törni egyik mellett se, mindenki azt hisz, amit akar.

Egy tény, hogy Orbánt leváltani parlamenti választásokon lehet, azok jövőre vannak. És a választásokon pártok indulnak, nem bulizó fiatalok. Továbbá ezek a tüntetések egyelőre egyetlen jelenlegi párt népszerűségét nem növelték és nem is csökkentették - lehet, hogy "sokan vannak" de úgy látszik, annyian nincsenek, hogy ez a Fidesznek ez érdemben ártana, vagy az ellenzék bármely pártját is érdemben erősítené.

Még egy gondolat: Gyurcsány sem (csak) azért veszített, mert a népek ott dekkoltak a Kossuth-téren hosszú ideig. Az még önmagában kevés. Azért is veszített, mert beütött a válság, és jelentős megszorítások voltak, pl. eltűntek a tizenharmadik havi fizetések és nyugdíjak, tömegek kerültek utcára stb. Most ez nincs. Ezt se felejtsük el.

Brix 2017.04.15. 18:10:08

A Soros-legény már Röszkén van.. Nagyon hamar kibukott, hogy mi itt a fő cél..,

Tom66 2017.04.15. 18:36:41

@nick papagiorgo: Egyszerű a történet, 2018-ban mindenki menjen el szavazni és szavazzon arra, akire akar. Azért sem hoznak plusz szavazatokat a tüntetések, mert mindenki ismeri az adott csoportok, szervezetek kötődését, ezért kizárólag a hezitálókat lehetne becserkészni. Magyarországon a szavazási hajlandóság viszont alacsony, így nincs realítása annak, hogy sok bizonytalan elmenjen szavazni.

Pipas 2017.04.15. 19:12:44

"De, ha ez a lendület a demonstrálók körében megmarad, ami a látottak alapján nem olyan lehetetlen dolog lehet"

Jah, amilyen arcok tüntetnek, meg amilyen pökhendi, beugatós, köcsög dumákat nyomnak nagy bukta lesz ebből. Minden ellenzékire, akit sikerül mozgósítani jut három fideszes, aki megfogadja, hogy csak azért is elmegy szavazni, nehogy ezek a kisköcsögök elérjenek valamit.

Mégis mit gondolnak, az ilyen "csak kíváncsi voltam, hogy mit ítél a bíróság" mennyire talál helyeslésre a 8 millió másik körében? Mégis, amikor azt magyarázzák, hogy magyarország mit tehet meg mit nem tehet, akkor szerintük mit csinálnak a magyarok, elmennek és azokra szavaznak, akik szerint be kellene hódolnunk a külföldieknek. A saját hazánkban?

Minél többet mennek a tüntetések annál nagyobb lesz a tüntetőkbe a bátorság és annál jobban betelik a pohár a választókban. Aztán a végén a fidesz beküld egy-két provokátort, filmre veszi és a nép könyörögni fog, hogy tiltsák be a tüntetést.

Jajj, nagyon naív, sok mindent kell még ezeknek megtanulni a politikáról.

MEDVE1978 2017.04.15. 19:31:16

Majdnem. Igazából szerintem ez egy olyan alkalom, amikor a FIDESZ megteremti a saját ellenzékének a képét, amivel mobilizálja a saját bázist. A probléma ugye jelenleg az, hogy belpolitikailag nehezen lehet a bázist motiválni: annyi pozitív dolog nem történt és a jövőre törvényszerű osztogatással sem lehet annyira motiválni, hogy a FIDESZ biztosra mehessen. Orbán egyszer már megégette magát egy pozitív kampánnyal: 2002-ben. Ellenségek kellenek és veszélyes, hogy a szavazótábor eltunyul, nem hisz már abban, hogy az ellenzék veszélyes, tehát nem megy el szavazni. Erre most kitűnő gyógyír a tüntetéshullám: el lehet majd mondani, hogy bizony Soros György és brüsszeli hívei, elvtársai meg akarják buktatni a magyar unortodox modellt. Ezért pénzelik a CEU-t, meg néhány gonosz civil szervezetet, akik tüntetéseket szerveznek, ezért ismét veszélyt jelentenek. Ezzel telehányják a Habony uralta médiát és hónapokig ez fog folyni. Paradox módon, minél nagyobb az ellenállás, annál jobban tudják majd mozgósítani a saját bázist ezzel.

gmihaly621 2017.04.15. 19:58:40

Ha a tüntik ilyen lazán átalakulnak zenés-táncos bulivá, akkor nem kell aggódnia OV-nak.

röf 2017.04.15. 19:59:08

Jó ez a kívánságműsor.... megbukott... lemondott.... föladta....
Csak miért raktok kérdőjelet mindig a mondat végére?
:)

konrada 2017.04.15. 20:28:27

@Barkalot: miért, szerinted is 95-98%-át nem érdekli?

Pipas 2017.04.15. 21:19:04

@MEDVE1978: "Ellenségek kellenek és veszélyes, hogy a szavazótábor eltunyul, nem hisz már abban, hogy az ellenzék veszélyes"

Pontosan. Számomra megdöbbentő, hogy milyen kevesen látják ezt! Orbán ott áll középen, szépen vezényel, az ellenzék meg szépen táncol. És azt hiszik, hogy most meg fogják buktatni. :D

Közbe meg csak arra kell, hogy a fidesz szavazó felébredjen és elmenjen behúzni a strigulát. Nehogy úgy járjon mint a népszavazás, hogy mindenki otthon marad mert majd a másik elmegy. És ez a szerep jutott a fiataloknak: felébreszteni az országot a kiabálással. :D

Komolyan mondom néha azért sajnálom őket...

IPetya 2017.04.15. 21:29:09

@nu pagagyí: Az arányos választási rendszer csak a párteliteknek kedvez. Már ma is jóval többen pályáznak a baloldalon az ötszázalékos bejutási küszöbbel elérhető néhány mandátumra, mint a győzelemhez kellene. Ha előzetesen nem tudnak összefogni, akkor a parlamentben sem fognak.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.04.15. 21:55:19

"tűzifát is kell osztaniuk a voksokért cserébe... " Kazahsztánban!

Szabványok 2017.04.15. 23:31:50

@Chiccbp: Majdnem igazad van.
* Ha a fidesz nyer 18-ban az ország belerokkan.
* Ha nem a fidesz nyer akkor, anarchia, végtelen huzakodás lesz.

Választhatunk!

s 2017.04.16. 00:02:27

"Furcsán hangzik, de ezeket a sorozatos tüntetéseket, a Fidesz tudatosan provokálhatta ki, nagyon is eszesen"

Mindig ezzel a szar szöveggel jöttök. A fidesz mindent kitalált már előre, mindenki más csak kullog az események után, a fidesz mindenből jól jön ki, mert neki eleve minden jó. Télleg, pubi? Ezt a szar szöveget nyomtátok az olimpiás népszavazás aláírás gyűjtésekor is. Röhej. Azért megszopta, nem? Meg nem csak Magyarország van. Ne legyél már ennyire korlátolt. Ott van az EU, az USA, meg a ruszkik. Egyetlen kibaszott betű vagyunk egy fél oldalas képletben. Az orbán akkora fasz, hogy még ezt sem fogja fel. Az oroszoknak csak addig érdekes, ameddig az eu-ban van. Pénz is csak kb. addig lesz. Ez egy ostoba, bunkó fasz.

s 2017.04.16. 00:11:18

@Sir Galahad: Az van benne, hogy orbán seggbe baszta semjént, miközben a rogántónió a golyóikat nyalogatta, közben meg lázár nyihogva röhögött. Meg volnék lepve, ha nem ez lenne.

s 2017.04.16. 00:12:37

Egyébként orbánnak vége. Még nem tudja, de már felrakták a vizet a bográcsban, amiben puhára fogják főzni. Elmebeteg vadbarom.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.04.16. 00:38:28

@Barkalot: dehogynem igaz. egy rakat valasztopolgar ezt se tudja, ki a miniszterelnok.

Hajdú Peter 2017.04.16. 02:41:59

@s: Mar pedig az egesz mostani libbant balhe arra kivallo lehetoseget adott, hogy Orban felmerje az erejet, szavazotaborat.

Szinte latom is, hogy a noteszaban a "Meg van e meg a 2 millio szavazo ?" szoveg mellett PIPA van.

Mikozben a libbantak hetente ujabb partot alapitanak, es hetrol hetre tovabb osszak a szavazotaborukat.

Pop40 2017.04.16. 03:01:28

@Chiccbp:

"én nem zárom ki, hogy valami csoda folytán 2018-ban veszít a Fidesz. az más kérdés, hogy abba az ország belerokkan"

Abba rokkan bele, ha nyer.

Pop40 2017.04.16. 03:13:44

@Pipas:

Választásokat nyerni olyan középen álló erővel lehet, akire a bizonytalanok is leszavaznak.

Jelenleg a maffiára csak és kizárólag a már meglévő szavazótáborának a legsötétebb része szavaz, az 50-es évekből itt ragadt bolsi házmesterek, akiket ezzel az ócska propagandával meg lehet nyerni. Nincsenek sokan, és hála istennek gyorsuló ütemben halnak ki.

A helyükre belépő fiatalok (akik még nem is szavaztak 10-ben és 14-ben) viszont alig várják, hogy szavazhassanak. A fideszmaffia zseniálisan felrázta őket a választások előtt :DD
Az még kérdés, kire szavaznak, de hogy nem a csuti tolvajra meg a komcsi söpredékére, az tuti.
A fideszmaffia zsarolni se tudja őket, és propagandával se tudja tömni, mert ők a nettel nőttek fel, az ilyen tv2-m1-origo hazugsággyáron csak jót röhögnek. :-)

Ettől még lehet, hogy valahogy kínkeservesen nyer a maffia, de csak akkor, ha az ellenzék nagyon elcseszi a koordinációt.

Pop40 2017.04.16. 03:19:05

@Pipas:

Látod, elvtárs? Ezt nyomja a vezéred. Egy az egyben Csau szövege.

uploads.disquscdn.com/images/18495af0fea4c265916d81cea442cdb9bcbbd3e6cf5fbb3a0bff71f4c535fead.jpg

A 30-as IQ-jú ex-munkásőröket kivéve túl sok szavazót nemigen fogtok ezzel az akolba terelni :D

Jolka40 2017.04.16. 05:34:16

Jön a nyár, egy ideig csend lesz megint. De az ősz forró lesz, az tuti!

Pipas 2017.04.16. 06:59:33

@Pop40: "Jelenleg a maffiára csak és kizárólag "

Csak és kizárólag? Az jó. Kár, hogy mindenki tudja, hogy te a valóságtól teljesen elszakadt szurkoló vagy, akit "csak és kizárólag" az érzelmeid vezetnek. Kinéztél magadnake egy társaságot akit gyűlölhetsz és mindent ennek a gyűlöletednek a fényében látsz. Megszállott vagy, elvakult szurkoló.

Engem az ilyenek nem érdekelnek, én csak a tényekkel foglalkozom. A te helyzetelemzéseidnek azonban semmi köze a valósághoz, kizárólag az elborult gyűlölködés vezet.

Pipas 2017.04.16. 07:04:59

@Hajdú Peter: "Mikozben a libbantak hetente ujabb partot alapitanak"

Kikelnek, hogy orbán úgy alakított a választási szabályokat, ahogyan az neki megfelelt, de ugyanazzal a lélegzettel hirdetik, hogy most ők harcba indulnak az arányos szavazati rendszerért. Mert nekik most az felelne meg. Mert ők a parlamenti választáson még nem is induló festékdobálók a maguk érdekei szerint átformálhatják a választási törvényt, de a parlament ezt nem teheti meg? No b+!

Kirakják az index címlapjára.

De olyan segg ostobák, hogy nem jut el az agyukig, hogy az arányos szavazati rendszer nem a szavazatok számának arányában osztja fel a parlamenti helyeket, hanem a nyertes körzetek arányában. Az elmúlt választáson a fidesz a körzetek 92%-ában nyert.

Ááááhhhhh!

Pop40 2017.04.16. 09:00:12

@Pipas: Na ne mondd, öreg. Te meg a tények. :-) 0-24-ig nyomod a fideszpropagandát, a fennmaradó időben foglalkozol esetleg a tényekkel? Bár gondolom te a tv2-es "Tények"-re gondoltál, azzal elhiszem, hogy sokat foglalkozol. :D

Jól látod, a fideszes maffiabandát valóban gyűlölöm. Mint kb mindenki, akit zavar, ha egy hazaáruló maffia az utolsó szögig lerabolja és tönkreteszi az országot, és utána az ő pénzéből fizetett rákosista pártsajtón keresztül még el is magyarázza, hogy ez milyen jó neki.

De tudod mit? Tegyünk egy próbát, mondjuk nem volt igazam. Nosza akkor, lökd gyorsan azoknak a jobbos értelmiségieknek a nagyon hosszú sorát, akik tapsolnak mostanság a fidesznek. Várom.

Pop40 2017.04.16. 09:04:34

@Pipas: kimaradt, de persze azoknak a rétegeknek a listája is jöjjön, amik leszavaznak a fideszre a leghülyébb kemény magon túl. Ha nem volt igazam, akkor biztos tudsz jópár ilyet.

Az egyetemisták pl tuti ilyen réteg lesz :D :D :D

Jakab.gipsz 2017.04.16. 09:19:11

@Pipas: Igen jól látod a dolgok menetét.

Ez az a nyertes körzetek szerinti felosztás azért van, hogy ne legyen döntés képtelen egy parlament, igen a győztes mindent visz, lásd az angol az amcsi parlamenti demokráciát.

Igen a népet érdeklő problémákkal kell foglalkozni és nem egy izmusnak megfelelni. Magyarországnak és a magyaroknak, nem Din Corleóne Soros Gyuri elmebajának kell megfelelnie! Érthető!

Aktuális "főnök" mindig lesz, de nem olyan a melyiket a libbancsok kikövetelnek, na azt leshetitek, elme betegek.
Lehet hisztizni, " demokrácia deficit van, nem mi vagyunk a középpontba, nem a mieinké a hatalom. Egyszer volt Budán kutya vásár.
Igen kaptatok hatalmat libbancsok, a szocikat, pedig hátba szúrtátok, hol ott a szövetségeseitek voltak, na ilyen szövetséges nem kell a magyar népnek.

gmihaly621 2017.04.16. 09:38:30

Persze, nincsenek ellenségek, csak "jóakarók".

Alick 2017.04.16. 11:02:52

@nu pagagyí: "Nem hisz már nekik senki, üzeneteiket már csak az ezotérikus keménymag érti, vagy inkább érzi."

Az egybites (vidéki) szavazók tömegei addig jutnak el, hogy Pesten a Soros által felheccelt fiatalság rumlizik. Orbánék mindig faék egyszerűségű üzenetekkel, ellenségképpel kommunikáltak, az pedig bejön a 80-as IQ-jú szavazóknak.

alfacharlybravo 2017.04.16. 11:53:30

@exterminador: Esetleg az unió is elfogy addigra és okafogyott lesz a szabad világ a nyugatos élet utáni nosztalgia. Négy évet lehúztam Nyugat Németországban, őlég nagy csalódás volt. Hazajöttem rendszer váltás és utolért a nagy trágya.

Habony Árpád. 2017.04.16. 11:59:32

@Pop40: "A helyükre belépő fiatalok (akik még nem is szavaztak 10-ben és 14-ben) viszont alig várják, hogy szavazhassanak.
A fideszmaffia zsarolni se tudja őket, és propagandával se tudja tömni, mert ők a nettel nőttek fel, az ilyen tv2-m1-origo hazugsággyáron csak jót röhögnek. :-)"

Vannak azert modszerek. Peldaul fol lehet emelni a szavazasi korhatart, 25 evre.
Vagy ha veletlenul megszunik a net, akkor ezek konyorogni fognak hogy javitsak meg, es barkire leszavaznak aki visszaadja nekik.
Szoval mindenkinek vannak gyengesegei.

Alick 2017.04.16. 12:34:06

Ennek a látszólag értelmetlen CEU elleni akciózásnak van egy jelentős nyeresége a fidesz oldalán: a radikális jobbik szavezók előtt sikerült Vonát diszkreditálni. Ez kevesebb jobbik szavazót jelent, de akár még a fideszre átszavazhatnak a csalódott radikálisok. Vona nem érti, hogy a néppártiasodásra a jobbik alkalmatlan.
Orbánék most majd szépen elkenik az ügyet, pro forma működhet tovább a CEU, a mostani "tesztelés" után máshogy fognak majd nyomást gyakorolni rájuk.
A budapesti fiatal értelmiségről pedig a fidesz már régen lemondott, így az ő akciózásaik nem változtatnak a várható szavazati arányokon, mert lesz aki egyetért a tiltakozókkal és ezért kitér a fidesz-táborból, de ugyanakkor számos ingadozót meg lehet nyerni a "Soros- és migránsveszéllyel", aminek számukra "tünete" lehet a jól szervezett és vehemens budapesti tüntetés-sorozat. És - bayerzsóti kirohanását leszámítva - még annak se kellett felmerülnie, hogy "zsil-völgyi bányászokat" buszoztassanak a tüntetések "pacifikálására".

Pipas 2017.04.16. 13:29:22

Gergő és Marci leamortizálja az ellenzéket. :D

Khonsu 2017.04.16. 14:17:49

@Brix:

Az megeshet, de az is igaz, hogy jelenleg az ország nem érett még meg arra, hogy akkora hatalmat adhassunk bármely politikai erő kezébe, mint amit a jelenlegi választási rendszer lehetővé tesz. Sajnos Magyarországon aki nyer, az onnantól előszeretettel kisajátítja az országot, legyen szó bármely formációról. Amíg ez a mentalitás nem változik meg, illetve amíg ennek a mentalitásnak nagy társadalmi támogatottsága van(!), addig biztonságosabb lenne egy arányos rendszer, minden hibája ellenére is.

E.Katolnai 2017.04.16. 14:22:32

Törtök zúztok, festékkel dobálúztok, megy a törpe-göthös kisebbség örjöngése miközben a magyarok többsége csendben hallgat, nézi, h mi is megy, de bizony jövőre elmennek és szavazni fognak, és az lesz egy másik nagy pofáraesés a hazaáruló libsi csőcseléknek.
Megint szégyenletesn megbuktok, a magyarok a szavazatukkal mondják ki itéletüket a soros bérencek és a brüsszel segnyalók felett!

Habony Árpád. 2017.04.16. 14:35:34

Index hir :index.hu/kulfold/2017/04/15/tul_liberalis_volt_ezert_deszkakkal_agyonvertek/

"A tettesek meztelenre vetkőztették Hánt, majd deszkákkal verték agyon, miközben más diákok tétlenül szemlélték az eseményeket."
"1990 óta legalább 65 embert gyilkoltak meg istenkáromlás gyanúja miatt a muzulmán többségű Pakisztánban."

Ezek közül a kedves felvilágosult agysebészek közül szeretnének a libbantak Soros György meg a CEU dekánjának irányításával cirka 1 milliárdot Europába költöztetni, hogy kényelmessebben éljenek.
És ezek egyetemisták, tehát tanult felvilágosult emberek.

BiG74 Bodri 2017.04.16. 15:00:58

@E.Katolnai:
Nézőpont kérdése, 2006 ban az ország legnagyobb része csendben nézte mi történik Budapesten. Itt kis 50 ezres városunkban 20 darab idióta vonulgatott sippal dobbal eredménytelenül. De tudom meg kell dolgoznod a pénzedért.

BiG74 Bodri 2017.04.16. 15:03:07

@Habony Árpád.:
Ez ennél bonyolultabb kérdéskör, persze a fityiszes egyszerűség segít eligazodni a bonyolult világban.

Khonsu 2017.04.16. 15:04:22

@E.Katolnai:

Loptok, hazudtok, fenyegetőztök, megy a bértrollok és bértollnokok őrjöngése, miközben az aktív magyar fiatalok többsége csendben hallgat, nézi, hogy mi is megy, de bizony jövőre elmennek..., és nem jönnek vissza. Ti pedig itt maradtok egy elöregedő, kifosztott országban és az lesz a nagy pofára esés a hazaáruló illiberális csőcseléknek. Szégyenletesen megbuktok, a történelem mondja ki ítéletét a putyin bérencek és a moszkva segnyalók felett!

martineden 2017.04.16. 15:11:39

@Brix: ,,Az arànyos vàlasztàsi rendszernek az a problémàja, hogy sok esetben nem hoz létre stabil kormànytöbbséget és ennek az orszàg làtja kàràt!"...a fidesz bunbandanal nagyobnb kart biztos nem okozna.

Alick 2017.04.16. 15:42:57

@Khonsu: "az ország nem érett még meg arra, hogy akkora hatalmat adhassunk bármely politikai erő kezébe, mint amit a jelenlegi választási rendszer lehetővé tesz."

Érdekes, a Trump ellen tüntető amerikaiak is hasonlóan fogalmaztak., sőt szídták az elektori testületet, hogy az miért nem szavazta ki az alkalmatlan elnökjelöltet.
Úgy látszik, hogy a "választási demokrácia" jelenlegi működése mindenütt csak afféle pótszer a társadalmi ellenőrzés illúziójának fenntartásához...

Pop40 2017.04.17. 00:49:40

@Habony Árpád.:

"Peldaul fol lehet emelni a szavazasi korhatart, 25 evre."

Föl. Csak ha ezt megpróbálja a zsebnapóleon, őt is fölemelik. A nyakánál fogva, 25 méterre.

Bár igaz, ami igaz, jót lehetne röhögni rajta, ahogy a fideszes maffia minden szavazás előtt a kriptaszökevény szavazótáborának életkorához igazítja a törvényt :D

Khonsu 2017.04.17. 01:31:53

@Alick:

Az elektori rendszer tényleg egy baromság, már ha arról van szó. Ha valaha lesz Európai Egyesült Államok, remélem valami értelmesebbet találnak ki.

Egyébként elárulom neked, jómagam nem vagyok híve a "választási demokráciának". A politikai színházat én alacsonyabb, helyi szinten tartanám, és nem engedném az államhatalom közelébe. Az a profik terepe kellene legyen, akik nem azzal vannak elfoglalva, hogy mit hazudjanak, hogy négy év múlva újraválasszák őket, hanem a kormányzással, elfogulatlanul.

Az államnak nem dolga, hogy politizáljon, hasznosabb lenne, ha inkább szolgáltatóként működne, vagy ha nem megy, adja át a helyét valami másnak, ami majd azt teszi.

Ki a politikával a hatalomból!
süti beállítások módosítása