Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

A magyar emberek tudatos elbutítása

2023. március 15. - KMartin01

https_mork_nyugat_hu_scopes_nyugat2015_var_improxy_nyugatwxgapicture_53_43_534312_igy_teljesitenek_a_magyar_diakok_pisa_eredmenyeink.jpg

Kimutatható, hogy a magyar diákok eredményei romlanak a legjobban, a tizenöt éves korosztály közel egyharmada funkcionális analfabéta. Ez azt jelenti, hogy a most felnövő magyar fiatalok az életük meghatározó részében nagy eséllyel a társadalom perifériájára szorulnak és a szociális ellátó rendszer segítségére kényszerülnek majd. Ez pedig nem csupán társadalmi, de súlyos gazdasági feszültségeket is előrevetít.

Orbánék számára csupán egyetlen dolog a fontos: a hatalom kézben tartása és a királyi család, valamint az oligarchikus haveri kör közpénzek általi felzsírosodása.

292199.jpgAzzal, hogy Orbánék leszállították a tankötelezettség határát, tömegeket taszítanak ki ideje korán a munkaerőpiacra. Mi sem mutatja jobban az illiberális maffiakormány hozzáállását a valós társadalmi kérdésekhez, mint hogy míg a felcsúti kisvasút meghosszabbításának saját kormánybiztosa van, addig sem az oktatásnak, sem az egészségügynek nincs saját, különálló minisztériuma.

Orbán számára a közoktatás átalakítása messze túlmutat a vágyálmainak a közoktatásból való forráskivonásokkal való finanszírozhatóságáról, lévén Orbán mindent elsősorban a hatalmi céljainak az elérése érdekében tesz, a saját meggazdagodását és a személyi kultuszának a fejlesztését is a hatalomból eredeztetve.

d_yt20180315049-1-1024x576.jpg

Így a közoktatás átalakítása is elsősorban hatalomtechnikai kérdés, amelyben az ágazat központosításával és a szakszervezeti érdekérvényesítés ellehetetlenítésével, a tanárok megfélemlítésével és besúgóvá kényszerítésével, és többek közt az állampárt ideológiáját tükröző tankönyveknek a kötelezővé tételével biztosítható a közoktatásban az állampárt közvetlen felügyeletének a megteremtése és a tanszabadság megszüntetése, megakadályozva a szabad Magyarország eszméjének a bármilyen formában való megjelenését és a közoktatásban való elburjánzását.

A közoktatásból való forráskivonásokkal, a felsőoktatási intézmények autonómiájának a megszüntetésével és az államilag finanszírozott férőhelyek drasztikus csökkentésével, illetve többek közt a gimnáziumi képzés lepusztításával pedig biztosítható, hogy a közoktatás kizárólag az állampárt káderutánpótlását biztosítsa a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és többek közt a Matolcsy-féle közgazdasági képzéseken keresztül.

A többi paranoid diktátorhoz hasonlóan Orbán számára is mindenki ellenség, aki versenyképes tudással rendelkezik és így az állampárt kötelezően meghatározott jövőképétől el akarhat térni, ezért Orbán számára kulcsfontosságú a magyar nép egy alacsonyabb tudásszinten való tartása, amelyen az állampárt kollaboránsai számára az átlagemberek ideológiailag egyszerűbben befolyásolhatók és a lehetőségeik beszűkülésével könnyebben megfélemlíthetők

A bejegyzés trackback címe:

https://optimum.blog.hu/api/trackback/id/tr9218072508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.03.15. 14:43:19

A ballib állásponthoz képest más vélemények megjelenése nem elbutítás, vedd észre.

2024 2023.03.15. 16:54:21

"Kimutatható, hogy a magyar diákok eredményei romlanak a legjobban"

Mutasd az ezt igazoló nemzetközi felmérés eredményeit! A hivatkozás valahogy lemaradt.
süti beállítások módosítása