Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

Anglia szétesőben

2017. április 19. - KMartin01

Theresa May bejelentette, hogy előrehozott választások lesznek Angliában. Ezt a kormányfő azzal magyarázta, hogy stabilitásra és biztonságra van szükség az Európai Unióból való kilépés lefolytatásához. May szerint az ellenzék gyengíti az egységet és ezáltal az ország tárgyalási pozícióját és erejét is az EU-val szemben.

Ezzel a döntéssel a miniszterelnök asszony bármennyire is vulgárisan hangzik „segget csinált a szájából”, hiszen pár hónappal ezelőtt még azon az állásponton volt, hogy semmilyen esetben nem tartanak időközi választásokat, mivel a népszavazás megfelelő felhatalmazást adott neki és a kormánynak, hogy problémamentesen lefolytassa a kilépést, és az csak bizonytalanságot okozna.

A hírek szerint nem sikerült megegyezni a közös piac és a többi előnyök megtartásával való kilépésről. Brüsszel álláspontja, hogy ha valóban ki akar lépni Anglia ugyanazok a szabályok vonatkozzanak rájuk, mint bármely EU-n kívüli országra.

May azt nyilatkozta, hogy:

Ha most nem tartunk parlamenti választásokat, folytatódna (az ellenzék) politikai játszadozása (…) A Westminster megosztottsága veszélyezteti azt a képességünket, hogy sikert kovácsoljunk a Brexitből.

"A holnapi napon (a parlamentben) szavazzanak a választásra. Tegyük le az asztalra a javaslatainkat és a programunkat és döntsön a nép."

A mai napon May már be is nyújtja az ezt tartalmazó javaslatot az alsóháznak. A kiírásához a képviselők kétharmadának támogatása szükséges, a brit Munkáspárt is támogathatja ezt.

 

Közben a font árfolyama zuhanni kezdett…

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://optimum.blog.hu/api/trackback/id/tr9412436805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása