Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

Felcsúttal lobbizó közmédiások..

Közmédiások a 444-nél

2017. április 25. - KMartin01

Kedd délután a 444 szerkesztőségének lépcsőházi külső bejáratánál, egy operatőrhöz hasonló személy volt jelen aki a kaputelefonon kereste a számokat. A kifele tartó 444-es szerkesztő megkérdezte kit keres, mire azt felelte, hogy a 444-et és a közmédiától jött. Az épületet elhagyó személy elmondta a kaputelefon számát, majd elment.

Az operatőr ám nem vette igénybe a csengőt, és feltehetőleg sci-fi-be illően surrant fel a 444 szerkesztőségének ajtaja elé.

Majd, pár perccel később két 444-es szerkesztő, észrevette az ajtót filmező operatőrt, aki nem akart válaszolni arra, hogy hogyan hívják, mit keres itt és, hogy miért nem kért erre engedélyt.

Videó az esetről:

 

 

A 444 szerkesztősége megkereste a közmédiát az üggyel kapcsolatban, amire ezt a közleményt adták ki:

Ahogyan minden magyar médiaszereplő, kollégáink is csak a dolgukat végezték. Önöknél éppen vágóképeket készítettek a Médiaklikk c. magazinműsorunk legfrissebb adásához.

Az újságírók a bíróságok jogértelmezése alapján közszereplőnek minősülnek, ezért különös dolog, hogy pont az a 444.hu tesz fel szemrehányó kérdéseket, ahol mindennaposak közszereplőket előnytelen helyzetben ábrázoló lesifotók; így az előzetes engedélykérésre történő hivatkozásukat sem tudjuk értelmezni. Ahogyan az is egy különös sajtóetikai érvelés, hogy kollégáink csengetés nélkül mentek be a lépcsőházba.

Feltesszük, Önök sem kértek engedélyt Felcsút-Hatvanpusztán, mielőtt magántulajdonú ingatlanokról forgattak drónfelvételeket, majd be is mutatták azokat.

Kollégáink nem Önöket személyesen, hanem a helyiséget vágóképezték, ahol Önök dolgoznak.

Az Arany emlékév okán a költő barátjának, Petőfi Sándornak ide vágó, vagy talán éppen a 444-nek írt sorait idézzük: »Más szemében, ő a szálkát megleli, az Övében a gerendát feledi. A deákné vászonánál Ő se jobb: engem dönget a lopásért, s szinte lop, lopni jár ő...«

Tisztelettel,
MTVA Sajtóiroda
” 

Forrás:444.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://optimum.blog.hu/api/trackback/id/tr6012454187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása