Optimum - Beszéljük csak meg...

Optimum - Beszéljük csak meg...

Trump vs. Biden: Kivel járnak jobban az Amerikaiak?

2020. november 06. - KMartin01

201022-trump-biden-first-debate-jm-1230_79ad0dadafaebb819e088a0c28c3f18f_fit-2000w.jpg

Közgazdászok szerint a munkahelyteremtésnek elsődleges fontosságúnak kell lennie annak, aki januárban érkezik a Fehér Házba.

Donald Trump vagy Joe Biden volt alelnök egyik legfontosabb prioritása Amerika megtépázott munkaerejének újjáépítése és az üzleti növekedés megindítása kell, hogy legyen. A munkaerőpiac továbbra is több mint 10 millió munkahely hiányával küzd. A Munkaügyi Statisztikai Hivatal legfrissebb havi foglalkoztatási jelentése szerint a tartós munkahelyek elvesztése szeptemberben 345 ezerrel, 3,8 millióra nőtt, miközben az ideiglenes elbocsátások száma zuhant.

„Amíg a választások nem zárulnak le, azt hiszem, hogy mi és ügyfeleink habozunk növelni a létszámot. Úgy gondolom, hogy mindenkinek elakad a lélegzete a következő néhány hétben, hogy lássa, milyen irányba fordulnak a dolgok ”- mondta William Burgess, az arkanasai székhelyű Power Technology Inc. tulajdonosa, aki katonai és orvosi berendezésekben használt lézereszközök gyártója. "Úgy érezzük, hogy van némi felfüggesztett igény a Covid-19 és a választások miatt" - mondta.

"A komolyabb víruskezelés, valamint a megkönnyebbülés és az ingerlés komolyabb kombinációja rövid távon a legnagyobb mozgatórugó" - mondta Harry Holzer, a Brookings Intézet gazdasági tanulmányainak főmunkatársa, a Georgetown Egyetem közpolitikai professzora . "Akkor olyan munkahely-teremtési javaslatokba kezd, amelyek nincsenek a világjárványhoz kötve, például az infrastruktúra és az éghajlattal kapcsolatos foglalkoztatás."

Covid-19

A járvány továbbra is a legnagyobb ismeretlen, és a legnagyobb potenciális kockázatot hordozza magában: A Covid-19 terjedésének megfékezésének, valamint a közegészségügyi és gazdasági hatásainak enyhítésének első helyen kell állnia.

 "Az ismétlődő hullámok az ismételt leállítások kockázatához vezetnek, ugyanakkor a fogyasztók nagy bizonytalanságához is vezetnek" - mondta Till von Wachter, közgazdászprofesszor, a kaliforniai Kaliforniai Egyetem Kaliforniai Szakpolitikai Laboratóriumának igazgatója. „A járvány visszaszorításának nemzeti jegyzőkönyve minden bizonnyal hozzájárulna az emberek önbizalmához, hogy visszatérjenek mindennapjaikba, beleértve az olyan tevékenységek folytatását, mint a kinti étkezés, a moziba járás és a vakáció.

 „Az első dolog, amit meg kell tenniük, hogy a vírust kézben tartsák. Ez továbbra is a legnagyobb fenyegetés, és nem úgy tűnik, hogy Trump bármire hajlandó lenne ”- mondta Holzer. „Biden sokkal nagyobb érdeklődést mutatott a tesztelés és nyomon követés szövetségi stratégiája iránt. Szerintem ez nagyon nagy különbség. ”

 A hatalmas és drága vállalkozás ezüst bélése az, hogy ez a követelmény munkahelyteremtésre is lehetőséget kínál. "Nagyon szükségünk van a WPA-program típusú ösztönzésre" - mondta Jeff Strohl, a Georgetowni Egyetem Oktatási és Munkaügyi Központjának kutatási igazgatója. "Egyértelműen szükségünk van az egészségügyi technológiai infrastruktúra fejlesztésére" - mondta. A Nemzeti Gárda mintájára készült program a kórházi és egészségügyi dolgozók nemzeti alakulatának fejlesztésére és kiképzésére - javasolta - két legyet lehet egy csapásra ütni.

 Burgess elmondta, hogy az övéhez hasonló vállalkozások számára előnyös lenne a könnyebben elérhető tesztek. "Szeretnék ingyenes és nyílt teszteket látni " - mondta. "Most a teljes költség viseli azokat, akik a legkevesebbet engedhetik meg maguknak, ezért támogatnék egy széles körben elérhető ingyenes tesztelési lehetőséget, amelyet bárki igénybe vehet." Az ingyenes, hozzáférhető tesztelés hiánya azt jelenti, hogy a munkavállalók megfertőzve fertőzöttek és nem tudják pontosan mi a bajuk, és ez a körülmény továbbterjedési eseményt válthat ki.

Adópolitika

"A republikánus és a demokratikus platformok közötti fontos megkülönböztetés az, hogy Joe Biden nagy súlyt fektet a kiadásokra a gazdaság élénkítése érdekében" - mondta von Wachter. "A republikánusok nagyobb súlyt fektetnek abba a reménybe, hogy adócsökkentéssel növeljék a gazdaságot."

 Ugyanúgy, mint 2016-ban, Trump kampányt folytatott a vállalkozások adócsökkentésének ígérete mellett, de von Wachter kétségbe vonta a siker valószínűségét. "A kiadások serkentik a gazdaságot, miközben sokkal kevesebb bizonyíték van arra, hogy az adócsökkentések különösen erősen befolyásolják a növekedést", és kiterjesztve a munkahelyteremtésre is.

 Trump ígéretet tett a 2025-ben lejáró egyedi adócsökkentések meghosszabbítására, és Biden adóterve gyakorlatilag kibővíti a gyermekadó-jóváírást. Bármelyik erősítheti a keresletet, amely egy olyan gazdaság kulcsfontosságú eleme, amelyet elsősorban a fogyasztói kiadások vezérelnek. "Bármilyen módon növelheti a kiadásokat, növelheti a munkahelyeket" - mondta Eric Toder, az Urban-Brookings Adópolitikai Központ társelnöke.

 Toder hozzátette, hogy a Covid utáni gazdaság kiépítése lehetőséget és felelősséget ad a Fehér Háznak és a Kongresszusnak annak biztosítására, hogy az általuk végrehajtott adópolitikák az inkluzív gazdasági nyereséget ösztönözzék.

 „A másik kérdés az, hogy milyen életszínvonalunk lesz a jövőben? Növelni fogjuk a termelékenységünket? ”  mondta.

 Noha a hozzáadott munkahelyek száma fontos, tette hozzá, így gondoskodni kell arról, hogy ezek a munkahelyek stabilak, biztonságosak és megélhetési jövedelmet fizessenek. "Az adókedvezmények segíthetnek ezeken a dolgokon, ha megfelelően vannak kialakítva" - mondta Toder.

A bejegyzés trackback címe:

https://optimum.blog.hu/api/trackback/id/tr4816276422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.11.07. 09:17:58

Szerintem Bidenék hatalomra jutása picit lassítja az USA összeomlását. A BLM lenyugszik, a kicsi kínaiakkal átmenetileg rendezik a kapcsolatokat. Tovább folyik az USA rablólovagi tevékenysége a világban. Ezzel együtt az USA szellemi alapjait tovább rombolják a progresszívek, és a kicsi kínaiak tovább előzik őket technológiailag.

KMartin01 2020.11.07. 09:54:04

Egyetértek.. Ezen a választáson a két rossz közül kellett a kisebbik rosszt választani véleményem szerint.

a nagy hohohorgász 2020.11.07. 14:10:02

szerintem meg az a durva h a Facebook cenzurazza az amerikai elnököt és a Facebook hívők akarják levaltani a diktatort. B+ megalol....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.07. 14:25:48

@a nagy hohohorgász: Ez a demokrácia. Lehet valaki az USA elnöke, ha hazudik, törlik a szövegét.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.07. 14:44:58

Nyilván Biden jobb választás az amerikai elit számára.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.07. 14:46:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Az a gond, hogy egy vélemény nem lehet hazugság eleve.

Ez kb. olyan, mintha hazugságnak minpsíteném azt az állításodat, hogy a kelkápsoztafőzelék finom, mivel én nem szeretem.

Nylul 2020.11.07. 15:17:34

@MAXVAL birсaman közíró: Csakhogy Trump a véleményét a legtöbbször tényként adja elő, pontosan úgy, mint te.

Magányos Farkas_ 2020.11.07. 15:27:55

Biden a jobb választás mindenki számára. Kiegyensúlyozottabb, stabilabb időszakot hozna, nem a kalandor-politizálást folytatná. Bővebben itt:

sajtoszoba.blog.hu/2020/11/07/miert_jobb_biden

Jó cikk.

Nylul 2020.11.07. 15:34:26

@MAXVAL birсaman közíró: A legtöbb nyelv igen sok lehetőséget biztosít erre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.07. 15:37:14

@Nylul:

például "a kelkáposztafózelék finom, de nem vagyok biztos benne"?

Nylul 2020.11.07. 15:47:59

@MAXVAL birсaman közíró: Például, igen.
Leszámítva a meglehetősen idióta premisszát a példádban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.07. 15:55:17

@Nylul:

Gyerekes dolog ez. Persze a libbantak se alkalmazzák ha egy libbant taburól kell véleményt mondani.

Nylul 2020.11.07. 16:02:11

@MAXVAL birсaman közíró: Már miért lenne gyerekes dolog? Vagy nem tudom, hogy jön ez ide, lehet, hogy csak libbantozni akartál egyet.

Etniez 2020.11.07. 16:12:09

@Nylul: libbantozni akart.
Mindig "azt" akarja.

:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.07. 16:36:37

@Nylul:

Csak kamszok hiszik azt, hogy a vélemény kimondása csúnya dolog.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.07. 17:10:06

@MAXVAL birсaman közíró: Miért? Amikor trampli aszongyagya h győz5t, ami 1 vélemény, akkó nem hazudott?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.07. 17:15:22

Blogger! Ha meghívsz adminnak és elüldözöm ezt az elmebeteg Brendel Mátyást.

Sir Galahad 2020.11.07. 17:32:24

Magam is javaslom a bloggazdának @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: megbízását a Gendermatyi-irtás nemes feladatára. Más fórumokból nagyon szépen eltüntette.

kvadrillio 2020.11.07. 20:12:21

nagy show volt.........., az egyik jött a másik ment...........REMÉLEM BIDEN MELLETT MINDIG LESZ VALAKI, HOGY ELKAPJA AMIKOR NETÁN ÖSSZEESIK SZEGÉNYKE.....:)

bandiras2 2020.11.07. 22:15:05

A blogot és a hozzászólásokat olvasva két következtetést vontam le:
Egy: Adópolitika. Egy országot nem lehet jólétbe adóztatni. Ha az adó túl sok, akkor a termelő emberek felállnak, és lelépnek. Onnantól a paraziták annyira adóztathatják majd egymást ahogy akarják, meg nyomtathatják a százmilliárd dolláros bankjegyeket.
Kettő: Amikor az emberi hülyeség kitartással és szorgalommal párosul... Capito?!

_Alex__ 2020.11.08. 01:20:31

Tök egyszerűnek tűnik innét, Usa megy lefelé a lejtőn már egy ideje, Trump kicsit próbálta megakasztani, legalább nem háborúzott és agresszív protekcionista politikát folytatott de szerintem ez is lett a veszte. Nem hiszem, hogy a fél világot az érdekelné, hogy de érdekes ennek nem 25 kommunikációs bölcsész kezeli a twitterét hanem ő maga tweetel és szokatlanul szókimondó. Lehet, hogy szokatlan de ettől nem lesz rosszabb senkinek. De talán inkább a politikája nem felelt meg egy adott gazdasági érdekkörnek, egy szenilis báb legalább nem pofázik vissza. Szerintem a következő 2 évtized elég szomorú lesz usa számára, csak remélem a demokraták nem egy világháborúban fogják a megmentést megtalálni (szigorúan a demokrácia védelmében). Nem zárnám ki...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.08. 07:14:28

@_Alex__: nem biztos. mert ha a járványt sikerül megállítani, akkor az emberek fellélegeznek és egy növekedés lehetséges. Arról nem is szólva hogy az emberek rájöttek, van rosszabb mint egymást utálni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.08. 07:16:14

@Kovács_János_1: Brendel Mátyás! Ilyen szar a scripted? Csak 300 komment? Érdekes, oda nem mered tolni a pofádat ahol moderátor vagyok. :-))

Világít a torony 2020.11.08. 09:29:30

Kovács János egy gusztustalan tahó. Elég egyszer is leírni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.08. 10:38:08

@Világít a torony: Ő Brendel Mátyás kérlek szépen. És nem csak tahó, hanem elmebeteg is.

Világít a torony 2020.11.08. 11:00:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Helyesbítek. Brendel Mátyás egy orbitális elmebeteg tahó.

_Alex__ 2020.11.08. 13:02:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nekem inkább úgy tűnik usa egyre inkább polarizált az utóbbi években, nem kevésbé és ez csak továbbgyűrűzik máshová idővel. Nem tudom, hogy ez direkt (tudatos kampány) hatása vagy csak indirekt gyűrűzik be ez a ha nem vagy velünk akkor ellenünk vagy dolog, de nálunk is nagyon hangsúlyos lett az utóbbi pár évben. Ha ez folytatódik akkor nem tudom mi lesz odaát, csak akkor lehet jó nekik ha a tüntetéssorozat mesterségesen szított volt a kampány miatt és most kihal.
A lejtőt arra értem inkább, hogy gazdaságilag eléggé stagnálnak (mint nyugat-Európa is egyébként) csak nekik a pénzügyi vezető szerep miatt nagyobb a zuhanás onnan, és a politikai, társadalmi feszültségek rossz irányba hatnak. Erre lett volna kis jó hatással a protekcionista politika, ipar ösztönzése ami manapság az automatizációval egyébként simán lehetséges, ugye Kína felemelkedését gyakorlatilag az okozta (legalábbis nekem mint laikusnak úgy tűnik), hogy csomó gyár odavitte a termelését de olyan szinten, hogy 20-30 éve ugye mindent lekoppintanak, vagyis ezek a cégek az IP-t is a kínai kormánynak adták lényegében a középtávú eredmények, és így a részvényhajhászás érdekében. Oké, hogy ott van egy silicon valley és erősek innovációban de ez az előny mára eléggé elolvadt és esélyesen el fog tűnni, és akkor bajban lesznek. Katonailag ugye Kína ostromolja az első helyet és amint átveszik (mert ha akarják akkor simán) akkor nagy változások állhatnak be a világpolitikában...

cardiobascuralis 2020.11.08. 14:28:08

Azt nem tudom, de mi magyarok pl. egy olyan bloggerrel, aki tud legalább alapfokon magyarul, és nem vs.-t ír, amikor a magyar nyelvben vagyot kellene.

Bizony, a magyar régen is állított szembe dolgokat, még azelőtt, hogy kb. 15 éve a vs.-t az agyatlan barmok elkezdték volna terjeszteni.

cardiobascuralis 2020.11.08. 14:30:42

Amerika - és talán a világ is - valószínűleg akkor járna a legjobban, ha Biden pár hónap után valami miatt képtelenné válna az elnöki tisztség ellátására, és az alelnöke, Kamala Harris lenne helyette az elnök.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.08. 16:09:48

@_Alex__: Katonailag Kína sehol sincs. Nukleáris fejek, ballisztikus rakéták, atomtengeralattjárók, repülőgéphordozók tekintetében messze lemaradva. És ezek iszonyú sok pénzbe kerülnek.

nemecsekerno_007 2020.11.08. 16:45:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nincs rá szükség, sokkal hatékonyabb Biden meg a BLM mozgalom.

nemecsekerno_007 2020.11.08. 16:46:45

Ahogy megláttam a kommentszámot, egyből tudtam, hogy itt a blogféreg Brendel :)))))))

_Alex__ 2020.11.08. 16:48:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem értek mélyrehatóan hozzá, de a gdp és katonai budget növekedéseket tekintve azt gondolnám, hogy nem kell annyira sok idő hozzá. Az utóbbi időben voltak hírek a zátonyokra épített katonai bázisokról, a dél-csendes óceánon növekvő kínai befolyásról, alapvetően Kína nemzetközi ambícióiról ami valahol érthető egy ekkora népességű és erejű országnál de ez a század szerintem meghatározó politikai, és talán katonai eseményei esélyesen Kínához fognak kapcsolódni.
Nincs alapvetően gond fejlődéssel, ha az usának szabad miért ne szabadna másnak, és Kína valószínűleg "pc-bb" a többi keleti diktatúránál de azért nem csodálkoznék ha ez a relatív jó hír részben a komoly erőfeszítéseknek köszönhető. A koncentrációs táborok, Tibet sorsa azért ad aggodalomra okot, ugye amíg otthon maradnak addig az embert annyira nem zavarja - szemétség nem szemétség, önzők vagyunk - de ha ez esetleg kiterjedni látszik akkor már érint mindenkit. A tét szerintem az usd hegemóniája, és ha az borul akkor abból akkora válság is lehet, hogy egy 3. világháborút sem zárnék ki. A jó forgatókönyv számunkra még az lehet, hogy ez a power shift lassú lefolyású lesz és az Eu / euró adhat egy harmadik lábat a világnak de az Eu-s politika manapság belső ideológiai szőrszálhasogatásról szól, félek, hogy a rövid távú politikai délibábhajhászás elveszi a döntéshozók eszét és figyelmét. Ez bonyolult kérdés, de azt gondolom amíg az Eu egy része azzal foglalkozik hogy büntessen minket és nyomást gyakoroljon közvetetten a népre, hogy más kormányt válasszunk addig alapvető problémákat nem kezelünk és nem használjuk ki a lehetőségeket. Mindenkinek kompromisszumokat kell vállalni, efelől nincs kétségem, de a prioritások kezelésén múlik, hogy mennyit. Ha itt 20-30 év múlva cdsak annyiban lesz más, hogy az iskolában kínait is tanítanak, lakosság 10%-a kínai lesz és a multik nem 90% (vagy mennyi most, érzésre) lesz nyugati hanem mondjuk fele a másik fele keleti akkor még jól megúsztuk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.08. 17:03:41

@_Alex__: Az nem úgy megy hogy jó nagy a GDP-m és akkor építek hordozókat meg nukleáris tengeralattjárókat.

"A hordozók népszerűsége azóta is töretlen. Az Egyesült Államokban törvény írja elő, hogy legalább 11-et kell belőlük szolgálatban tartani, Nagy-Britannia pedig iszonyatos anyagi áldozatok árán épített kettőt a közelmúltban. A tervek szerint India hármat tart majd szolgálatban, Kína 2035-re hatot akar (pár hete állította hadrendbe a másodikat). Japán 2018-ban jelentette be, hogy két meglévő helikopter-hordozóját alkalmassá teszi repülőgépek indítására és fogadására. (Rajtuk kívül még Oroszország, Franciaország és Spanyolország rendelkezik egy-egy hordozóval, Olaszország pedig kettővel.)"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.11.08. 17:11:36

Robbanó fejek száma

USA 6800
Oroszország 7000
Kína 270 hehehehehe....

és az nem úgy van hogy holnap nekiugrok és összedobok egy atombombát. Kicsit pénz és főképp időigényes.

el somorrito 2020.11.08. 17:59:15

"A kiadások serkentik a gazdaságot, miközben sokkal kevesebb bizonyíték van arra, hogy az adócsökkentések különösen erősen befolyásolják a növekedést"

A kiadások nyilván serkentik a gazdaságot. Ez nem kérdés. A kérdés az, hogy a piacot kik töltik fel áruval. Az amerikai termelői szféra tölti fel, vagy importálnak. Nem mindegy. Azonkívül honnan fedezik a kiadási forrásokat ? Mert ha hitelből, az is gond. Ha adóemelésből, szintúgy.
Amerikának költségvetés terén oriási tartalékai vannak, a hadi kiadások területén.

kvadrillio 2020.11.08. 19:34:28

@Kovács_János_1:...GUINNESS REKORDRA TÖRSZ ????? :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))

röf 2020.11.08. 19:53:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"A hordozók népszerűsége azóta is töretlen. Az Egyesült Államokban törvény írja elő, hogy legalább 11-et kell belőlük szolgálatban tartani, Nagy-Britannia pedig iszonyatos anyagi áldozatok árán épített kettőt a közelmúltban...."
Iszonyat pénz, és pár hónapja már abszolút sebezhetőek az új, gyors rakétákkal.

kvadrillio 2020.11.08. 19:59:40

A MAGYAR FIATALOK MEG MARADTAK A MAMAHOTELBEN !!!!!BAZDMEGORBÁN !!!!!Tömegével vásárolják a budapesti lakásokat a kínaiak és vietnámiak - Így alakult a külföldi lakásvásárlók száma Portfolio Cikk mentése Megosztás 2019-ben mintegy 7 ezer lakást vásároltak meg külföldi állampolgárok Magyarországon, 4,5%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A vevők összetétele többé-kevésbé a korábbi évekhez hasonlóan alakult. A legtöbben Németországból vásároltak, míg őket szorosan a kínai vevők követték, a legnagyobb növekedés azonban a vietnámi vásárlók körében volt mérhető - derül ki a KSH felméréséből.
Állampolgárság szerint jelentősen eltér az egyes országokból érkező vevők piaci viselkedése is. Míg a német, holland, belga, svájci, valamint román és szlovák vásárlók elsősorban a vidéki, ebből adódóan olcsóbb ingatlanok iránt érdeklődtek, addig a kínai, vitenámi és izraeli vásárlók egyértelműen Budapesten, azon belül is a drágább, belvárosban kerestek lakást. A 348 vietnami vásárlónak például 98 százaléka budapesti lakást vett.

kvadrillio 2020.11.08. 20:02:39

JAJJJJJJ.....MIJJJJJEN JÓÓÓÓÓÓ, HOGY A COCILIZMUSBAN TUTTAM VÁSÁROLNI OLCSÓÓÓ LAKÁST ! MOST VAN HOL LAKNOM !!!!! BAZDMEGORBÁN !

A VILÁG LEGJOBB RENDSZERE A szocializmus volt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))

ma is szeretem !!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))

kvadrillio 2020.11.08. 20:05:11

Már több mint ötezer egészségügyi dolgozó jelezte a Magyar Orvosok Szakszervezeténél, hogy elhagyják pályát, és nem írják alá az új munkaviszonyról szóló szerződésüket – derül ki az RTL Híradóból.

A vasárnapi esti riportban Tóth Judit, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke nyilatkozott, kiemelve, hogy már az is katasztrófa, ha öt-tíz ember felmond, nemhogy ötezer.

Nincsenek tartalékok a rendszerben, gyakorlatilag minden egyes szakember hiányozni fog. Ha öt-tíz ember elmegy, az is katasztrófához vezethet, de ha itt tömeges felmondások lesznek, gyakorlatilag összeomlik az egészségügyi ellátás
süti beállítások módosítása